Vágólapra másolva!
Az AS Roma együttesével a bajnokság kezdetén csak problémák voltak: a csapat első két találkozóját elveszítette, Fabio Capello pedig kijelentette, hogy mivel a klub nem igazolta az általa kért Edgar Davidsot, így maximum a negyedik helyet vehetik célba. A Farkasok azóta valamelyest magukhoz tértek, de Capello továbbra is elégedetlen, így elképzelhető, hogy megválik a spanyol középpályástól.

Ebbe a csapatrészbe a nyáron ugyan érkezett egy labdarúgó, mégpedig nem is akárki, hiszen a rómaiak a spanyol Josep Guardiolát szerződtették a Bresciától. A transzfer létrejöttekor a tréner és a futballista nem győzte dicsérni egymást, és felváltva igyekeztek meggyőzni a drukkereket, hogy együttműködésük mennyire jó lesz a Roma számára.

Mára azonban nagyon úgy tűnik, ezek csak frázisok voltak, mert a katalán drukkerek egykori kedvence sehogyan sem találja a helyét a Farkasoknál. Guardiola akkor sem kapott lehetőséget a fővárosi együttesben, amikor a csapatkapitány és játékmester Francesco Totti sérülés miatt nem játszhatott, és eddig csak egy alkalommal küldte őt pályára Capello: éppen volt csapata, a Brescia ellen, de akkor is csak csereként.

Pep persze nem maradt adós a válasszal: nyilvánosan kritizálta a tréner által alkalmazott taktikát. "A Romának nincs is egy meghatározott szisztémája, és a játékstílus nem teszi lehetővé, hogy támadó futballt játszunk" - mondta, majd pedig kijelentette, hogy legszívesebben visszatérne Bresciába.

"Természetesen még korai lenne a távozásomról beszélni, de ha a helyzet nem változik, akkor decemberben meglátjuk, mit tehetek. Az biztos, hogy szívesen játszanék ismét a Brescia mezében, mondjuk Matuzalem és Appiah partnereként".

Csoportállások az első BL-körben/sport/focivilag/bl/20020917csoportallasok.html

Utóbbi azonban valószínűleg akkor sem valósulhat meg, ha Guardiola valóban visszatér Bresciába, hiszen a hírek szerint a Farkasok éppen Stephan Appiah-t kérnék cserébe.

A ghánai középpályás egyelőre a szezon egyik legnagyobb felfedezettjének számít, eddig mindegyik meccsen a kezdő tizenegy tagja volt a Bresciában, és a legnagyobb szaktekintélynek számító sportlap, a Gazzetta dello Sport osztályzatai alapján az első helyen áll a középpályások között.

A mindössze 22 esztendős középpályás már 17 évesen bemutatkozott a Serie A-ban, akkor az Udinese színeiben, majd 2000 nyarán a Parma játékosa lett, és bár a szezon előtt már 64 olasz bajnoki mérkőzés állt mögötte, a nagy áttörés eddig nem sikerült neki. A nyáron a Parma kölcsön is adta a Bresciának, ahol egyelőre élete legjobb formájában futballozik.