Vágólapra másolva!
A francia szövetségi kapitánynak, Jacques Santininek nincsen könnyű dolga, hiszen a Szlovénia és Málta elleni Eb-selejtezők előtt több támadója is kidőlt a sorból, a tréner Djibril Cissére és David Trézéguet-re sem számíthat. Utóbbi helyére a minap a Lens csatárát, Daniel Moreirát hívta meg, aki korábban egyszer sem szerepelt a címeres mezben.

Moreira Maubeuge-ben született 1977. augusztus 8-án, nevelőegyesülete a Valenciennes volt, amelynek első csapatában már akkor bemutatkozott, amikor még 18 esztendős sem volt.

1996 nyarán aztán az élvonalban szereplő Guingamp vette meg, és ennek a gárdának a színeiben debütált a legjobbak között 1996. augusztus 10-én. Abban az idényben 26 alkalommal szerepeltették, és a Lyon ellen megszerezte első találatát az élvonalban. Jó teljesítményének hatására az utánpótlás-válogatottba is meghívót kapott.

A klub kiesett a Division 1-ből, és a következő idényben a második osztályban szerepelt, ahol Moreirának remekül ment a játék, összesen nyolcszor volt eredményes.

Le is szerződtette őt a francia bajnoki címet éppen akkor megszerző RC Lens, ahol első idényében meglehetősen sokszor jutott lehetőséghez, összesen 31 találkozón szerepelt, és négyszer talált be. A következő szezonban ugyanennyi találathoz mindössze 22 bajnoki is elég volt a számára, több mérkőzésen sérülése miatt nem játszott.

Az 1999-2000-es bajnokságban viszont a tréner, Roland Courbis meglehetősen sokszor mellőzte, amiért kapott is hideget-meleget a drukkerektől. Az ezt követő pontvadászatban Moreira ismét alapembernek számított, és 11 góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Lens ezüstérmet szerezzen a bajnokságban. A jelenlegi idényben is jól megy neki a játék, a BL-ben kétszer, a pontvadászatban pedig egyszer volt eredményes.