Vágólapra másolva!
Aktuális együttesünkbe - szokásunktól eltérően - egyetlen helyről, a stockholmi Eb-selejtezőn értékes döntetlent elérő csapatból jelöltünk játékosokat. Pontosabban Gellei kapitány válogatott helyettünk - nézzük, ki mit tett, hogyan teljesített, úton Portugáliába.
Király Gábor: Sportnapilapunk alaposan lehúzta, csoportellenfelünk, Lengyelország sajtója viszont az egekig magasztalta a hálóőrt. Lehet, hogy a gólnál hibázott, ám szokásához híven bravúros védéseket is bemutatott, döntő érdemeket szerzett a pontszerzésben.
Urbán Flórián: A Zalaegerszeg védője kiválóan illeszkedett Gellei Imre három középső védős taktikájába, s oroszlánrészt vállalt a döntetlenből.Dragóner Attila: Ugyan klubjában, a Ferencvárosban - eltiltása miatt - csupán a nemzetközi kupameccseken játszhatott, a védő ott mutatott teljesítménye elegendő volt ahhoz, hogy bekerüljön a válogatottba. Jó döntés volt!Gyepes Gábor: Az utóbbi évek egyik legnagyobb védőtehetsége mérkőzésről mérkőzésre bizonyítja is rátermettségét. Ezúttal kemény ellenfele akadt Zlatan Ibrahimovic személyében, balszerencse, hogy egyetlen hibáját az Ajax-csatár könyörtelenül kihasználta.Lőw Zsolt: Nem meglepő, hogy elfáradt a cottbusi középpályás, a bal oldalon ugyanis Mellberg, majd Allbäck is megfuttatta. De Zsolt állta a sarat.
Fehér Csaba: A mérkőzés hőse az edzőtáborban nagy harcban állt Bodnár Lászlóval a középpálya jobb oldaláért, végül a Breda játékosa mellett döntött Gellei kapitány. A húzás a szakembert igazolta, Fehér szenzációs cselekkel játszotta magát tisztára a gól előtt, játéka lendületes, erőtől duzzadó volt.Lipcsei Péter: A Ferencvárosban megszokott magabiztos játékát produkálta, ismét bizonyította, hogy jelenlegi formája alapján helye van a válogatottban. Negatívumként csupán a reklamálásért kapott sárga lapja róható fel.Lisztes Krisztián: A brémai légiós igazi karmesternek bizonyult, legalábbis addig, amíg a csapat a támadásépítésekkel is foglalkozott. A hajrában aztán akár gólt is szerezhetett volna.Dárdai Pál: Lipcsei mellett a középpálya másik motorja volt, az a játékostípus, aki a védekezésből és a támadásból is egyforma erővel veszi ki részét. Miután mindez nagy erőkifejtést igényel, a kilencven perces mérkőzés egyik fáradhatatlan hősét tisztelhetjük benne.
Kenesei Krisztián: Gólja, helyzetkihasználása önmagáért beszél. Fehér Csaba beadását követően olyan higgadtan lőtt a bal alsó sarokba, hogy rutinos klasszisok is megirigyelhették volna.Tököli Attila: A két csatár közül ő volt az eredménytelenebb, de nem szabad elfelejteni, a gól után az ő fejesét védte hihetetlen bravúrral Isaksson. Attila ráadásul egy ízben a magyar kaput is megmentette.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Fórum: