Vágólapra másolva!
Magyar viszonylatban súlyos, 12 ezer svájci frankos (2 millió forint) büntetést kapott a Ferencváros a Kocaelispor elleni UEFA-kupa mérkőzésen történt nézőtéri rendbontás miatt.

Az ellenőri jelentés alapján a második félidőt csak három perces késéssel lehetett elkezdeni, mert a Nagyvárad tér felőli kapu mögötti szektorból több füstbombát is bedobtak a pályára. A fegyelmi bizottság indoklásában az szerepel, hogy egyértelműen a Ferencváros szurkolóit terheli a felelősség azért, mert nem lehetett időben elkezdeni a második játékrészt.

A büntetés összegét 30 napon belül át kell utalni az UEFA számlájára, fellebbezést a döntés ellen október 24-ig lehet benyújtani az európai szövetséghez. Az FTC elöljárói csak a találkozó televíziós felvételeinek megtekintése után döntenek arról, hogy a klub tiltakozik-e a határozat ellen.

Hajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900Furulyás: Jó mentalitás és egység jellemzi a Fradit/sport/magyarfoci/20021011jomentalitas.html

Egyébként az Üllői úton hétfőtől árusítják a Stuttgart elleni UEFA-kupa mérkőzés jegyeit. Szerdáig egyelőre csak a bérlettulajdonosok válthatják meg tikettjeiket, majd csütörtöktől kerül forgalomba a további 12 ezer belépő. Mint ismert, a Ferencváros csomagban kínálja a jegyeket, azaz az UEFA-kupa fellépés mellett a Békéscsaba elleni bajnoki belépőit együtt árusítják, a zöldek vezérkara így kívánja kiszűrni az úgynevezett divatdrukkereket, akik csak a Stuttgart elleni 90 percre akartak kilátogatni.

Persze mindennek előzménye is volt, hiszen a sorsolást követően néhány órával már több nagyvállalattól, társadalmi és politikai intézménytől érkezett százas nagyságrendű jegyigénylés, amit természetesen visszautasítottak az Üllői úti vezetők, sőt, utóbbiak ezt követően döntöttek a jegyelosztás minél igazságosabb formájáról.

Bánki József