Vágólapra másolva!
Szerdán újabb tizenhat mérkőzéssel folytatódnak a labdarúgó Eb-selejtezők. Komoly nemzetközi visszhangot két találkozó válthat ki: az eddig százszázalékos Ausztria a hollandokat fogadja, míg Olaszország Walesbe látogat, Amennyiben az itáliaiak nem nyernek, könnyen lehet, már kapitány nélkül térnek haza.
1. csoport/sport/focivilag/200209051csoport.html

Fényes jövőt jósol a nemzetközi sajtó és a szakma is az újjáalakuló francia válogatottnak, amely az 1. csoportban a hét végén 5-0-ra legyőzte Szlovéniát, s máris a csoport nagy esélyesévé lépett. "Az augusztusi, Tunézia elleni meccsünk óta új fejezetet nyitottunk történelmünkben. Elkezdtem felépíteni egy új csapatot, s kialakítani egy új képet minderről. Nagyon örülök, hogy a fiatalok szerepeltetése engem igazolt. Marlet két gólt szerzett, Gallas pedig megerősítette mindazt, amit eddig is tudtam róla " - nyilatkozta Santini kapitány a találkozó után. A válogatott a csoport egyetlen szerdai találkozóján, Ta'Qaliban, Málta ellen lép pályára.

A 2. csoportban a papírforma két sima mérkőzést ígér. Ám Luxemburg sokáig Dániában is jól tartotta magát, s lehet, hazai pályán képes lesz megszorongatni a románokat. "A lehető legtöbbet tettük meg Koppenhágában. A büntető ugyan gyanús volt, ennek ellenére elégedett vagyok csapatommal. Az ilyen jó csapatok ellen lehet igazán sokat tanulni" - mondta Allan Simonsen szövetségi kapitány. A románoknál sem felhőtlenek a napok: a gárda hazai pályán kikapott Norvégiától, mellesleg elveszítette egyik legjobb középpályását, Christian Chivut. A holland Ajax labdarúgója legalább háromhetes pihenőre szorul. "Chivu jobb térde sérült meg, így nem utazhat Luxemburgba. Kisebb műtét vár rá, s talán három hét múlva kezdheti meg az edzéseket. A keretben még két játékos bajlódik sérüléssel, Adrian Mutu és Gheorghe Popescu szereplése is erősen kérdéses.

2. csoport/sport/focivilag/200209052csoport.html

Norvégia a bosnyák csapatot fogadja Oslóban, s Nils Johan Semb kapitány kénytelen változtatni az összeállításon. A bukaresti győztes csapatból ugyanis Thomas Myhre kapus nem tudja vállalni a játékot, őt Frode Olsen pótolja majd. "Nem ugyanolyan lágyéksérülés, mint amilyennel korábban bajlódtam, de bevallom, még nem tudom, mi a diagnózis" - nyilatkozta a kapus, aki a Románia elleni találkozót ugyan végigvédte, de a meccs végén jelezte, fáj a lába. A bosnyák együttes a németek elleni 1-1-es mérkőzéssel melegített, a gondot csupán Hasan Salihamidzic kiállítása jelentette. Szerencsére az UEFA úgy határozott, hogy mivel a piros lapot barátságos mérkőzésen kapta, így az Eb-selejtezőn játszhat, ám a következő, tét nélküli válogatott mérkőzést kénytelen lesz kihagyni.