Vágólapra másolva!
Meglehetősen balszerencsésen alakul eddig a bajnoki szezon a spanyol Deportivo számára: nem elég, hogy a Bajnokok Ligájában az úgynevezett halálcsoportba kerültek, és játékmesterük Juan Carlos Valerón súlyos sérülést szenvedett, a minap első számú kapusuk, José Molináról kiderült, hogy hererákja miatt bizonytalan időre nem léphet pályára. A corunaiaknak éppen ezért legkésőbb a télen szeretnének még egy hálóőrt igazolni.

Molinának már tavaly nyáron is volt hasonló problémája, de akkor egy műtéttel elintézettnek vélte az ügyet, és egészen mostanáig teljesen egészséges volt. Most azonban kiújult a dolog, és mivel kemoterápiás kezelésre van szükség, így egy darabig biztosan nem játszhat. A Depor a nyáron ugyan igazolt egy megbízható második számú hálóőrt a Zaragoza kapusa, Juanmi személyében, de Molina kiesésével ismét szüksége lett egy tapasztalt portásra. Juanmi mögött ugyanis már csak a fiatal Dani Mallo maradt, aki tehetségesnek számít, hiszen többször is tagja volt a spanyol utánpótlás-válogatottnak, ám az élvonalban eddig egyetlen meccsen sem védett.

A Primera Division állása/sport/focivilag/20021007aprimera.htmlReal Club Deportivo/sport/focivilag/bl/20020916real.html

Mivel az átigazolási időszak téli megnyitásáig a klubok csak olyan focistákat szerződtethetnek, akiknek jelenleg nincsen csapatuk, így a Depor valószínűleg decemberig vár egy új hálóőr igazolásával, akkor viszont szinte biztosan tovább erősíti a keretét. A galíciaiaknak jelenleg két kiszemeltjük is van: a Valencia cserekapusa, Andrés Palop, illetve a Villarreal portása, López Vallejo. Kettejük közül Palop az, akit a spanyol szakértők többre tartanak, annak ellenére, hogy az elmúlt két idényben csak elvétve lépett pályára, többnyire csak a kispadon ült, hiszen Santiago Canizares kiszoríthatatlan a bajnokcsapatból. Pedig Palop valóban jó képeségekkel megáldott kapus, amit egykoron a Villarrealban is bizonyított, hiszen 1997 és 99 között itt védett, kölcsönben a Valenciától. Ezt követően aztán visszatért nevelőegyesületéhez, ahol Canizarest nem tudta kiszorítani. Az ő leigazolása ellen szól azonban, hogy jövő nyárig élő szerződés köti klubjához, a kontraktusában szereplő kivásárlási záradék pedig 36 millió euró.

A Villarreal kapusának, López Vallejónak szintén élő kontraktusa van, nála azonban az az öszseg, amelyért egy klub leigazolhatja, ennél sokkal kevesebb, mindössze kilencmillió euró. Arról nem is beszélve, hogy a Villarreal könnyen megválhat tőle, hiszen a nyáron szerződtette a Barcelona fiatal kapusát, José Manuel Reinát, és így játékoskeretében összesen négy portás van. A Depor már fel is vette a kapcsolatot López Vallejo ügynökével, Miguel Santosszal, és könnyen lehet, hogy a 27 esztendős játékos a télen Corunába igazol.