Vágólapra másolva!
A válogatott Eb-selejtezői miatt két hétig szünetelt a Borsodi Liga küzdelemsorozata, a pontvadászat pénteken és szombaton a 11. forduló mérkőzéseivel folytatódik. A forduló rangadóján a Dunaferr az MTK-hoz látogat, míg a Videoton zárt kapuk mögött fogadja a Ferencvárost.

Utoljára 1996. március 16-án fordult elő, hogy a Kispest győztesen tudott távozni a Rába-stadionból, így hatéves hiányt kellene pótolnia a fővárosi együttesnek. A két csapat párharca 1938 óta tart, az eddigi 56 győri összecsapáson 22 hazai siker és 23 döntetlen mellett mindössze 11-szer örülhetett a Honvéd. A hazai együttesben Böjte és Stark még sérült, ami viszont nagy meglepetés, várhatóan a kezdőcsapatban kap helyet a mindössze húszéves csatár, Weitner Ádám, aki eddig egy mérkőzésen, a ZTE ellen játszhatott - csereként. A Kispestben Balint és Sasu eltiltását tölti, viszont amennyiben megérkeznek Bárányos papírjai, az egykori kispesti játékos a kezdőcsapatban kap helyet.

A várható kezdőcsapatok:
Győr: Sebők - Regedei, Baranyai, Karabatic - Németh N., Jovanovic, Szanyó, Hucika - Peric, Nicsenko, Weitner
Kispest: Tóth J. - Dubecz, Téger, Dulca, Takács Z. - Batrinu, Bárányos, Piroska, Laczkó - Hercegfalvi, Torghelle

A Borsodi Liga állása/sport/magyarfoci/20021004aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Az éllovas MTK Hungária szombaton fogadja a Dunaferrt, ugyanezen a napon a tabellán jelenleg második Ferencváros Székesfehérváron vendégszerepel. A nagyobb rangadónak az előbbi mérkőzés számít. A találkozó furcsaságát Egervári Sándor személye szolgáltatja, aki az utóbbi években mindkét csapatot edzette. A párharc utolsó három mérkőzését ráadásul a Dunaferr nyerte, s akkor Egervári éppen ott tevékenykedett. A szakember ezúttal a Hungária körútiak kispadján ül, s fellélegezhet, hiszen mind Illés, mind Rednic felépült sérüléséből. A vendégeknél a műtéten átesett Bagoly biztosan nem játszhat, Kiss György, Horváth Péter és Alex pedig sérült ugyan, de várhatóan pályára léphetnek.

Fehérvárott elképzelhető a vendégsiker, a Videoton ugyanis a jó formában lévő Ferencvárost fogadja - zárt kapuk mögött. A hazaiaknál nincs hiányzó, a fővárosiaknál Dragóner eltiltása lejárt, Penksa is felépült, igaz, utóbbi még várhatóan nem lép pályára.

Az Újpest a legutóbbi fordulóban az MTK legyőzésével nagy meglepetést okozó Sopront fogadja. Szabó András vezetőedző gondjai nem sokat csökkentek a másfél hetes pihenő alatt, hiszen Sloncík, Rósa Henrik, Posza, Kozel és Medgyesi is sérült. A vendégeknél Komjáti mester három játékosára nem számíthat: a sérült Tóth András mellett Majoros és Fehér sárga lapjai miatt hiányzik.

Izgalmas mérkőzés vár az idei bajnokság meglepetéscsapatára, a Siófokra is, amely a bajnok ZTE otthonába látogat. A vendég együttesben nincsenek hiányzók, a szünet jót tett a sérülteknek is, így többek között Csordás Csaba, Grósz Róbert és Kovács Péter is teljes értékű munkát végezhet. A hazaiaknál Kenesei és Molnár bajlódik kisebb sérüléssel. A forduló hatodik mérkőzésén, a kelet-magyarországi összecsapáson a Debrecen hazai környezetben esélyesebb a rossz passzban lévő Békéscsabával szemben.

Pincési László