Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga tizenegyedik fordulójának szombati játéknapján négy hazai győzelem született: a ZTE 1-0-ra verte a Siófokot, a DVSC és az MTK pedig kiütéses győzelmet aratott saját stadionjában. A Debrecen a négy gólt szerző Sumudica vezérletével 6-1-re győzte le a Békéscsabát, az MTK pedig elsősorban Zavadszky gólerős játékával 5-1-re ütötte ki a Dunaferrt. Az Újpest tíz emberrel is magabiztos, 3-1-es diadalt aratott a Sopron ellen, a forduló egyetlen zárt kapus mérkőzésén pedig idegenbeli siker született: a Ferencváros 3-0-ra győzött Székesfehérváron a Videoton ellen.
Tabella, góllövőlista/sport/magyarfoci/20021018aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlPénteken nyert a Győr/sport/magyarfoci/20021018ujra.html

Győzelemmel kezdte hazai meccseinek sorozatát a bajnoki címvédő Zalaegerszeg, miután Balog góljával 1-0-ra verte az idény meglepetéscsapatát, a Siófokot. Az egerszegiek stadionjuk átépítése miatt eddig többnyire idegenben léptek pályára, az elkövetkezendő hét mérkőzésük közül hatot azonban saját közönségük előtt vívhatnak meg.

Zalaegerszeg - Siófok 1-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 6000 néző
vezette: Juhos
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Urbán, Budisa, Szamosi - Faragó (Koplárovics, 78.), Ljubojevic, Vincze, Balog - Kenesei, Egressy (Král, 61.)
Siófok: Csernyánszki - Pantic, Kuttor, Koller - Erős (Sipeki, 57.), Schultz, Soós (Filipovic, 72.), Schwarcz (Juhász, 34.), Gaál - Szabó, Fülöp
gól: Balog (20.)
sárga lap: Szamosi (17.), Král (68.), illetve Juhász (45.), Fülöp (63.), Filipovic (91.)

20. perc: Balog kapott labdát a siófoki térfél közepén. Először tétován, majd határozottabban kapura tört és 19 m-ről úgy döntött, hogy rálövi a labdát. Próbálkozását siker koronázta, ballábas lökete a siófoki kapu bal oldalába vágódott. (1-0)

Hihetetlen, de még csak a második hazai mérkőzésére készülődött a hazai csapat. Október vége felé ez azért meglehetősen szokatlan dolog. A stadion, minden "bajok" fő okozója azonban szépen készül, lassan végeznek már a kapuk mögötti lelátórészekkel. A nézők arra voltak kíváncsiak, hogy a válogatott mérkőzések miatti szünet melyik együttesnek tett jót. Hazai csapathoz méltóan kezdett az Egerszeg, Balog átlövése után a 20. percben vezettek is. Aztán Urbán szabadrúgása, majd Kenesei fejese (ez utóbbi a kapufán csattant!) veszélyeztette a Balaton-partiak kapuját. A legnagyobb lehetőség Kenesei előtt adódott, de a válogatott csatár egy sprint után a kimozduló Csernyánszkiba lőtt.

Menetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html?pIdx=1

Fordulás után rögtön Kenesei növelhette volna kettőre a bajnokcsapat előnyét, fejese azonban a vendégportás kezében halt el. Varázsütésre tértek magukhoz a harmadik helyen tanyázó látogatók és fokozatosan jöttek fel. Később az irányítást is átvették, Fülöpék a kapujukhoz szorították a zalaiakat. Igazi gólhelyzetet azonban nem tudtak kialakítani, egészen addig, amíg Szabó nem fejelt a hálóba - lesről. A végén sokat mozgó Fülöp egyenlíthetett volna, de ő vesztére passzolt és Filipovic csak kézzel tudta bepaskolni a labdát. Egy alacsony színvonalú, közepes iramú meccsen Kuttorék mezőnybeli teljesítményük után megérdemelték volna az egy pontot

Bozsik Péter: "Nyögvenyelős ez a három pont, de szerezzünk még belőle egy párat és a játék is menni fog! Tudtuk, hogy nehéz lesz, jó csapat Csank János alakulata."

Csank János: "Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem nyertük meg a mérkőzést! Ilyen fölényben régen játszottunk, mint Zalaegerszegen a második félidőben, de mindezt eredménytelenül tettük."

Zsámár Roland