Vágólapra másolva!
A Ferencváros az UEFA-kupában mindkét eddigi ellenfelén könnyedén jutott túl, hazai pályán mind a ciprusi AEL Limasszolt, mind pedig a török Kocaelisport 4-0-ra győzte le. Úgy tűnik azonban, hogy ez nemcsak a zöld-fehérek játékerejének volt köszönhető, hanem annak is, hogy mindkét együttes gyenge formában kezdte az idényt: nem csoda, hogy ma már más edző irányítja e két gárda edzéseit, mint aki az FTC ellen ült a kispadon.

A limasszoliak számára az első tétmeccs ebben a szezonban a Ferencváros elleni kupamérkőzés volt, és a 4-0-s vereség után már sejteni lehetett, hogy nehéz időszak vár az AEL-re. Ezt követően a bajnokság első fordulójában az APOEL-től ugyanilyen arányban kaptak ki Sebők Józsefék, és bár a visszavágón a zöld-fehéreket sikerült legyőznie a csapatnak (még ha a továbbjutást nem is harcolta ki), a pontvadászatban továbbra is csak bukdácsolt a gárda. A harmadik fordulóban Sebők duplájával legyőzték ugyan az Arisz Limasszolt, de ezen kívül egyetlen bajnokit sem tudott nyerni a csapat.

A tréner, Andreasz Mihaleidisz nem várta meg, amíg a vezetőség meneszti őt, hanem a negyedik fordulóban az AEK Larnacától elszenvedett 3-1-es vereséget követően lemondott posztjáról. Érdekesség, hogy a drukkerek elsősorban nem a szakembert hibáztatták a gyengébb szereplésért, hiszen Mihaleidisz rendkívül népszerű volt a közönség körében, köszönhetően annak, hogy a legutóbbi két idényben egyaránt a harmadik helyig vezette a gárdát.

Ideiglenesen a pályaedző, Pavlosz Szavvasz vette át a csapat irányítását, de a vezetőségnek hamar sikerült megtalálni az új szakvezetőt, aki a görög Jannisz Matszurakisz lett. Őt a nemzetközi labdarúgásban elsősorban onnan ismerik, hogy 2000-ben bajnoki címre vezette a görög Olympiakoszt, és a Bajnokok Ligájában is jól szerepelt a pireusziakkal, ám ennek ellenére 2000 decemberében felállították a kispadról. A szakember egyébként korábban már dolgozott Cipruson, az 1989-90-es szezonban bajnokságot nyert az APOEL-lel, később pedig az Anorthoszisz Famaguszta trénere volt.

Komoly pénzbüntetést kapott a Fradi/sport/magyarfoci/20021014komoly.html

Egyelőre azonban ő sem tudott sokat változtatni az AEL formáján, hiszen irányításával a limasszoliak előbb hazai pályán gól nélküli döntetlent játszottak az Enoszisz Paralimnivel, majd pedig az Anorthoszisz Famagusztától csúfos, 6-1-es vereséget szenvedtek.

A Kocaelisporról már akkor lehetett tudni, hogy nincs a legjobb formában, amikor a Ferencvárossal találkozott, hiszen az Üllői úti meccs előtt az izmiti együttes mindegyik bajnoki mérkőzését elveszítette. A rossz sorozat később is folytatódott: a hazai visszavágó előtt ugyan a Diyarbakirspor ellen idegenben pontot szerzett az együttes, de a Fraditól otthon is kikapott, és ezt követően a Göztepe Izmirtől szenvedett vereséget a pontvadászatban.

A klub elnöke, Sefa Sirmen ugyan továbbra is szerette volna Hikmet Karamant látni a kispadon, de a tréner ez utóbbi vereség után lemondott posztjáról, és közös megegyezéssel szerződést bontott az egyesülettel. A vezetőség rögtön két szakemberrel is felvette a kapcsolatot: a Trabzonspor volt mesterével, Yilmaz Vurallal és a Denizlispor egykori trénerével, Sakip Özberkkel, de végül egy harmadik edző került a csapathoz Güvenc Kurtar személyében. Érdekesség, hogy ő már dolgozott a csapatnál, és éppen Hikmet Karaman érkezésekor távozott a Kocaelisportól.