Vágólapra másolva!
Ezúttal nem volt nehéz dolgunk a legjobbak kiválasztásakor, ugyanis a válogatott San Marino elleni mérkőzésén kívül teljes fordulót rendeztek a Borsodi Ligában és a külföldi bajnokságokban is. Több gárda gólparádét rendezett, így evidens volt a négy gólt szerző Sumudica, a - válogatottban - triplázó Gera és a kettőt vállaló Tamási, Zavadszky, valamint Lipcsei beválogatása.
Turi Géza (ZTE): A Zalaegerszeg megkezdte a felzárkózást a tabellán, a bajnokcsapat az idényt parádésan kezdő Siófokot győzte le a hét végén. A siker egyik fő letéteményese a zalaiak kapusa, Turi Géza volt, ugyanis ha a hálóőr nem hatástalanítja a siófoki csatárok támadásait, akkor nem nyert volna Bozsik Péter csapata.
Kiss Zoltán (DVSC): A Debrecen hazai pályán kiütéses győzelmet (6-1) aratott a sereghajtó Békéscsaba ellen, a négy gólt szerző Sumudica mellett a Lokinak szüksége volt olyan megbízható teljesítményt nyújtó védőkre is, mint a 22 éves Kiss Zoltán. A Germinal Beershotot is megjárt 35-szörös ifjúsági válogatott játékos egyébként nem csak hátvédként, hanem középpályásként, sőt csatárként is bevethető: ezt jelzi az ifik legjobbjai közt szerzett 15 gólja is.
Dragóner Attila (Ferencváros): A Ferencváros válogatottjai ezen a héten újfent remelkeltek: a zárt kapuk között megrendezett Videoton-FTC (0-3) bajnokin a zöldek első gólját az a Dragóner Attila szerezte, aki már nem csak a klubjában, de a válogatottban is alapembernek számít, hét közben San Marino ellen is ő állt a védelem tengelyében.
Tamási Zoltán (Újpest): Sok játékos érkezett és legalább ennyi távozott az utóbbi években a Megyeri úton, ám valakinek biztos a helye a kezdőben: Tamási Zoltánnak. A hátvéd 200. élvonalbeli meccsét ünnepelte a Sopron elleni bajnokin, s ezt szó szerint is érthetjük, ugyanis két gólt is lőtt. Szép jubileum!
Fehér Csaba (NAC Breda): Bredából hétről hétre csupa jó hírek érkeznek a magyar játékosok teljesítményéről, a kapus Babos Gábort már több világhírű csapat is megkörnyékezte. A holland klub vezetése szintén elégedett lehet Fehér Csabával, ugyanis honfitársunk a Zwolle elleni, 3-0-ra megnyert mérkőzésen nemcsak védőként produkált kiválót, de rúgott egy gólt és ráadásul adott egy gólpasszt is. San Marino ellen bár nem játszott annyira jól, mint korábban a svédek ellen, játékára azért nem lehetett panasz.
Zavadszky Gábor (MTK): Az MTK középpályása élete legjobb formájában játszik, Illés Bélával a hátukon viszik a bajnoki aranyra törő kék-fehér alakulatot. Illés mostanában már csatárként szokott futballozni, míg Zavadszky irányító középpályásként ijesztgeti az ellenfeleket nem csak gólpasszokkal és jó játékkal, hanem gólokkal is. Zava volt csapata, a Dunaferr ellen kétszer is eredményes volt, tizenegy meccsen elért hét góljával Gellei Imre szövetségi kapitány érdeklődését felkeltette..
Lipcsei Péter (FTC): A Fradi középpályása már nem először szerepel válogatottunkban, ám ezúttal is lehetetlen volt kihagyni a másodvirágzását élő Üllői úti kedvencet. Lipcsei a Videoton ellen is a zöldek legjobbja volt, és kitűnő mezőnyjátékán felül két góllal is hozzájárult a megérdemelt zöld-fehér sikerhez, ezen kívül a válogatott San Marino elleni összecsapásán is jól futballozott.
Halmai Gábor (Hapoel-Tel Aviv): A Hapoel városi rangadón lépett pályára a Bnei Yehuda ellen, s győzött is 4-1-re. Négy perc után már két góllal vezettek Halmaiék, a második találatot a magyar játékos szerezte. A válogatottságot már korábban lemondó Halmai alapembere az izraeli csapatnak, amely még versenyben van az UEFA-kupában is, október végén a Leeds United otthonában léphet pályára.
Daniel Eugen Rednic (MTK): A 24 esztendős román tehetség hétről hétre bizonyítja, hogy helye van az első helyezett magyar csapat bal szélén, Rednic Füzi Ákossal remekül megérteti magát. A mérkőzéseken hatalmas futómennyiséget produkáló játékos a Dunaferr ellen is csapata "gőzmozdonya" volt, s gólján kívül a mezőnyben is kiválót nyújtott.
Marius Sumudica (DVSC): A Loki 32 éves gólvágója hamar a debreceni közönség kedvence lett, talán elég, ha annyit mondunk: a hét végi fordulóban négy, míg az eddigi bajnokikon összesen tízszer volt eredményes, így Illés Béla első számú üldözőjévé lépett elő a góllövőlistán.
Gera Zoltán (FTC): Bár a Ferencváros technikás támadója a hét végi bajnokin nem szerzett gólt, még ha rosszul játszott volna is, bekerül válogatottunkba. Ugyanis hét közben a válogatott Eb-selejtezőjén ő lőtte a mieink mindhárom gólját - mindössze negyvenöt perc alatt. S amit szintén fontos megjegyezni: felejthetetlen gólokat szerzett, az első, "ollózós" találatát az Eurosport tv-csatorna a hét legszebb góljaként aposztrofálta.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)