Vágólapra másolva!
Az AC Milan együttese kiválóan szerepel a Serie A-ban és a Bajnokok Ligájában is. A siker titka sokak szerint az, hogy a rossoneróknak ebben a szezonban végre a védelmük is jó teljesítményt nyújt. Ehhez képest némileg meglepetésként hat, hogy a hírek szerint a téli átigazolási időszakban éppen ezt a csapatrészt szeretnék megerősíteni: a kiszemeltek között a jobbhátvéd Míchel Salgado és a kapus Fabien Barthez szerepel.

Ami a jobbhátvéd posztját illeti, itt ebben az idényben minden egyes találkozón a nyáron az Internazionalétól megszerzett horvát Dario Simic szerepelt, ráadásul egy találkozó kivételével (a Chievo elleni bajnokin a szünetben cserélték le) végig a pályán volt, és nem is játszott rosszul. A pozícióra még a szintén kiváló labdarúgónak számító dán Thomas Helveg is Carlo Ancelotti rendelkezésére áll, ám a zuhanyhíradó szerint a mester ennek ellenére is szemet vetett Míchel Salgadóra.

A Real Madrid jobbhátvédje alapember a királyi gárdában, és nehezen elképzelhető, hogy a madridiak elengednék, ám a Milan a hírek szerint a brazil Roque Júniort ajánlotta fel cserébe a spanyoloknak, ami elgondolkoztathatja a Real vezetőségét. A milánóiak alelnöke, Adriano Galliani mindenesetre a múlt héten Madridba utazott, hogy a helyszínen tárgyaljon a transzferről, és megvizsgálja a lehetőségeket. Salgado kontraktusa egyébként 2004-ig érvényes a Realnál, és a kivásárlási záradék sem csekély: 50 millió font.

Ricardo: Barthez semmit sem bizonyított/sport/focivilag/20021103ricardo.htmlAC Milan Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36621

A másik átigazolás, amit a pletykák szerint a Milan nyélbe szeretne ütni, még nagyobb szenzációt okozna. Eszerint ugyanis a Manchester United megemelte az Andrij Sevcsenkóért tett ajánlatát, és immár hajlandó lenne 30 millió eurót fizetni, ráadásul még Fabien Barthezt is odaadná a milánóiaknak. Ez az ajánlat túl jó ahhoz, hogy Galliani ne fogadja el: a rossonerók támadó részlege Sevcsenko hiányában is kiválóan működik, a csapat a hét végén is simán nyert az ukrán támadó nélkül, egy világklasszis kapus viszont jól jöhet a milánóiaknak.

Jelenleg ugyan a brazil Dida kiváló formában véd, de éppen ez okoz kisebb problémát: az eddigi első számú portás, az olasz Christian Abbiatti ugyanis elégedetlen azzal, hogy csak a kispadot koptatja, és ha nem változik a helyzet, akkor távozni szeretne a klubtól. Márpedig ez esetben a Milannak szüksége lesz még egy kapusra, aki így akár Barthez is lehet.