Vágólapra másolva!
Húszmillió euróért eladó az olasz Chievo labdarúgócsapata. Luca Campedelli tulajdonos azért akar megválni az együttestől, hogy annak finanszírozása ne veszélyeztesse vállalkozását, illetve hogy biztosítva legyen a klub jövője.

"A vevőnek az én elképzeléseimet kell követnie, de több pénzt kell adnia, mint amennyit én tudok" - mondta a Serie A legfiatalabb, 35 éves klubelnöke. A Chievo 228 ezer eurós veszteséggel zárta az elmúlt idényt, ebben a szezonban félmilliós mínusznál tart.

A Chievo első nekifutásra az UEFA-kupáig menetelt/sport/focivilag/20020509achievo.htmlA Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021103aserie.html

Luca Campedelli tagadja, hogy megválni készül a Chievótól, a klub szóvivője szerint ugyanakkor csupán félreértésről van szó. "Az elnöknek egy teoretikus kérdést tettek fel arra vonatkozóan, hogy mit tenne, ha beállítana hozzá egy potenciális vevő, aki a jelenleginél jóval nagyobb költségvetést tudna biztosítani az egyesületnek. A valóságban azonban egyáltalán nem tárgyal senkivel" - mondta az illetékes.

A veronaiak sokáig az amatőrligában szerepeltek, majd 1986-ban kerültek fel - a mostani elnök édesapjának a segítségével - a profik közé, a negyedosztályba. Az élvonalban tavaly mutatkoztak be, s azonnal az érdeklődés középpontjába kerültek. Egy pillanatig sem kellett rettegniük a kieséstől, sőt néhány hétig még listavezetők is voltak, végül az UEFA-kupa-indulást jelentő 5. helyen végeztek.

A mostani szezonban hét forduló után hatodikok, megelőzve többek között az Romát és az Parmát.