Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy elhagyja a Deportivót a spanyol labdarúgó-bajnokság legutóbbi gólkirálya, a mostani szezonban kevés lehetőséghez jutó Diego Tristán. A Real Madrid támadója, Raúl még nem gyógyult fel sérüléséből, a Barcelona pedig akár az argentin válogatott Riquelmét is odaadná a Laziónak - a jelenleg csak kölcsönben levő - Mendietáért cserébe.

A 26 éves Tristán ebben az idényben már tizenhárom gólos holland Roy Makaay remeklése miatt szorult a kispadra La Corunában. "Pályafutásom legrosszabb időszaka ez. Sajnos, úgy tűnik, hogy Javier Irureta vezetőedző már nem számít rám. Ha nem változik a helyzet, akkor új csapatot keresek magamnak" - mondta a válogatott játékos, akit már hírbe hoztak az AS Romával és a Manchester Uniteddel is.

Egy másik válogatott labdarúgóhoz, a Real Madridban focizó Raúlhoz kapcsolódó hír, hogy a BL-címvédő csatára továbbra is betegeskedik, így szerdán sem léphet pályára a Király-kupában az Oviedo ellen. A 25 éves támadó influenzája miatt a brazil Ronaldo kap helyet a kezdőcsapatban, noha az idei vb gólkirálya több mint 400 perce nem talált a hálóba. "Ronaldo két-három héten belül csúcsformában lesz. Mindennap látom őt az edzéseken, és napról napra jobb teljesítményt nyújt" - vette védelmébe a világbajnok támadót Jorge Valdano sportigazgató. Raúl visszatérése azért is bizonytalan, mert három kilót fogyott az elmúlt négy nap során.

Primera Division eredményei/sport/focivilag/20020830primera.html

Ami pedig a Real vetélytársát, a Barcelonát illeti: a Corriere dello Sport című olasz sportnapilap értesülései szerint a Barcelona a nyári átigazolási időszakban átengedné az argentin Juan Roman Riquelmét a Laziónak, cserébe pedig a katalánoknál maradna Gaizka Mendieta. A Barcelona alelnöke határozottan cáfolt: "Riquelme még hosszú évekig nálunk fog játszani" - jelentette ki Gabriel Masfurroll. "Nagyszerű futballista, nem mondunk le róla." A rómaiak spanyol középpályása jelenleg kölcsönben szerepela barcelonai klubnál, és piaci értéke 34 millió euró. Sergio Cragnottinak, az olasz egyesület elnökének nincs ellenére az üzlet, de ő a dél-amerikai klasszis helyett inkább pénzt szeretne, mivel a Lazio nyolcmillió fonttal a Manchester Unitednek, tizenkét millió euróval pedig a Valenciának tartozik.