Vágólapra másolva!
Még mindig az olasz futball a legjobb Európában - szögezte le Filippo Inzaghi, az AC Milan világklasszis csatára.

A szezont elképesztően eredményesen, 17 góllal kezdő sztár szerint rövid időn belül ezt mások is elismerik majd, bár jelenleg sokan azt hangoztatják, hogy a spanyol és az angol bajnokság is színvonalasabb a Serie A-nál. "A sportágnak szüksége van arra, hogy az olasz labdarúgás mutasson irányt" - mondta a válogatott csillag.

Inzaghi mostani eredményessége a csapatra is jó hatást gyakorol: a BL-ben már 4 kör után a 16 közé jutott az AC Milan, míg a bajnokságban 7 fordulót követően a 2. helyen áll. "Ha lehet, akkor a Serie A-t és a Bajnokok Ligáját is meg akarjuk nyerni, de az egyiket mindenképpen" - tette hozzá.

Salgadót és Barthezt szerződtetné a Milan/sport/focivilag/20021104salgadot.htmlCannavarót akarja Nesta mellé az eladósodott Milan/sport/focivilag/20021031cannavarot.html

A milánói elitklub utoljára 1994-ben diadalmaskodott a legrangosabb európai sorozatban, míg a hazai pontvadászatban 1999-ben végzett az élen. A BL-ben legutóbb 1996-ban avattak olasz győztest: a Juventus az akkori címvédő Ajax Amsterdam ellen nyert a döntőben, 11-esekkel.