Vágólapra másolva!
Pénteken és szombaton rendezik a labdarúgó NB I 14. fordulójának mérkőzéseit. A nyitó összecsapást az UEFA-kupa 2. fordulójának keddi, stuttgarti visszavágójára készülő Ferencváros és a sereghajtó Békéscsaba játssza. A forduló rangadójára szombaton, Debrecenben kerül sor, ahol az MTK vendégszerepel.

Két helyen kérdéses még a Ferencváros összeállítása a Békéscsaba elleni bajnoki. Garami József szakmai igazgató még nem döntött véglegesen, a középpálya jobb oldalán Bognár Zsolt vagy Kriston Attila, míg a támadósor bal oldalán Marek Penksa vagy Leandro kapjon-e lehetőséget. Az már biztosnak tűnik, hogy a három sárga lapja miatt hiányzó Lipcsei Péter helyettese Szili Attila lesz. A Békéscsaba együttesének szakvezetője, Garamvölgyi Lajos úgy véli, győztes csapaton nem szabad változtatni, így ugyanaz a csapat kezd, mint a Zalaegerszeg ellen. Futaki talp-, Fehér térd sérülés, Cseke zúzódás, Braga pedig szárkapocscsont-törés miatt hiányzik, de Gabala és Udvari is csupán kispados lesz.

A várható összeállítások
FTC: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Bognár (Kriston), Szili, Kapic, Szkukalek - Gera, Tököli, Penksa (Leandro).
Békéscsaba: Fekete - Lapsánszki, Grujic, Szilveszter - Szeverényi, Bánföldi, Gavrilovic, Vincze Z. - Tóth Gy., Miculescu, Keresztúri

A hét végi bajnokik közül kétségkívül a listavezető MTK hajdúsági vendégszereplése rejti a legtöbb izgalmat. A Loki hazai pályán egyelőre kevesebb pontot szerzett, mint idegenben, igaz, ebben közrejátszik az Újpest ellen becsúszott kínos vereség is. Sumudica letöltötte büntetését, Dombi, Szekeres, Flavio Pim, valamint a Bodajk elleni kupameccsen megsérült Máté játéka azonban kérdéses. A vendégeknél Egervári Sándor kifejezetten dühös volt az Újpest meccsen történtek miatt, a klub hivatalos honlapján kifakadva elmondta, több mint furcsa, hogy csak azok a játékosok kaptak sárgát, akiknek volt már kettő. Emiatt aztán Jezdimirovic, Rednic és Andronic sem állhat a szakvezető rendelkezésére, Füzi és Molnár pedig még lábadozik.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021102aborsodi.html

A Győr a Dunaferrt fogadja, ám a tabellán elfoglalt hely, valamint a statisztika is azt sugallja, inkább hazai siker születik. Az újvárosiak idén mindössze egyszer tudtak idegenben nyerni, még szeptember 21-én, Békéscsabán. Bagoly és Jäkl még sérüléssel bajlódnak, Bita sem egészséges, viszont jó hír lehet, hogy Sowunmi három gólt is szerzett a hétközi kupatalálkozón. A hazaiaknál Baranyai a Sopron ellen kettős állkapocscsont-törést szenvedett, Jovanovic pedig három sárga kártyát halmozott fel.

Fitos nem hagyja palira venni magát/sport/magyarfoci/20021107fitos.html

Otthon nyerhet az Újpest is, amely még nem ébredt fel a tápiószecsői pofonból. Szabó András együttese a "besárgult" Korolovszky és Rósa Henrik nélkül lép pályára a Videoton ellen, amelyben Tímár eltiltás, Tóth Balázs húzódás miatt nem szerepelhet. A kezdőben kaphat viszont helyet a Szekszárd elleni MK-meccsen két gólt is szerző brazil Sorato, ő lehet a gyógyír a Vidi krónikus góliszonyára.

A Siófok és a ZTE hazai pályán is esélyes a gyengébb erőt képviselő kispest, illetve Sopron ellen.

A forduló műsora:
péntek:
Ferencváros - Békéscsaba 18.00
szombat:
Zalaegerszeg - Sopron 13.00
Siófok - Kispest-Honvéd 15.00
Debrecen - MTK Hungária 15.30
Győri ETO - Dunaferr 18.00
Újpest - Videoton 18.00