Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának mérkőzései közül a legnagyobb érdeklődés a nyitó összecsapást kíséri, amelyen a 32 ponttal éllovas MTK üldözőjét, a második helyen álló Győri ETO-t fogadja a Hidegkuti-stadionban. A Fradi Sopronban vendégeskedik, a bajnok ZTE a Dunaferrt látja vendégül.

Kétségtelen, hogy a pénteki MTK-Győr a labdarúgó NB I 15. fordulójának slágere, hiszen a Hidegkuti-stadionban a listavezető fogadja a második helyezetett. A Rába-partiak eddigi szereplése a honi pontvadászat üde színfoltja, ám meglepetésre, a győriek hazai fellépésein mégis csupán jó háromezres az átlag nézőszám. A pénteki rangadóra készülő Győr fiatal vezetőedzője, Tamási Zsolt, érdeklődésünkre ezt mondta a 90 perc előtt.

"Nagyon örülünk, hogy november közepén rangadót játszhatunk. Ez ugyanis azt jelenti, kitart még a lendületünk, s jól szerepelünk a bajnokságban. A fiúkkal együtt türelmetlenül várjuk az MTK elleni fellépést. A játékosokban szerencsére erős a bizonyítási vágy, elvégre szeretnénk azt is igazolni, hogy nem véletlenül állunk a második helyen a tabellán. Persze tudjuk, hogy remek csapat ellen lépünk pályára, ugyanakkor ősszel nekünk sikerült először legyőznünk az MTK-t, s ez is erősítheti az önbizalmunkat. Igaz, a mostani más mérkőzés lesz, mint a győri, de tudom, hogy közhely, mégis csak azt mondhatom, nem megyünk eleve esélytelenül neki a rangadónak" - nyilatkozta a szakvezető.

"Igazi hatpontos rangadó előtt állunk. Hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk, bár tudjuk, hogy ez az idén nagyon jól szereplő Győr ellen nem lesz könnyű. Nehezíti a dolgunkat, hogy nem számíthatunk dr. Füzi Ákos játékára, aki a Debrecen ellen begyűjtötte harmadik sárgalapját, valamint továbbra sem áll rendelkezésemre a fiatal Horváth Levente sem. Ellenben letöltötte eltiltását három légiósunk, Jezdimirovic, Rednic és Andronic" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Egervári Sándor, az MTK vezetőedzője.

A várható kezdőcsapatok
MTK: Hajdu - Molnár Z., Komlósi, Smiljanic, Elek - Czvitkovics, Jezdimirovic, Zavadszky, Rednic - Illés, Ferenczi.
Győr: Sebők - Karabatic, Stark, Böjte - Németh N., Jovanovic, Szanyó, Hucika - Peric, Nicsenko, Weitner.

Az Újpest a Debrecent fogadja, s a találkozó pikantériáját az adja, hogy az első körben, Debrecenben egyedül a lilák tudtak győzni. Itt a visszavágás ideje, gondolhatják a vendégek, ahol egyedül a veseproblémákkal küzdő Nenadic nem léphet pályára. A hazaiaknál gondot okoz, hogy Tamási és Kunzo eltiltás miatt nem szerepelhet, letelt viszont Korolovszky és Rósa Henrik büntetése. Posza egyéni edzéseket végez, sérült lába még fáj, Medgyesi lázas beteg volt, s Kozel, valamint Tokody sem egészséges.

Rossz előjelekkel utazik Sopronba a Ferencváros is, ugyanis az előzetes hírek szerint Gera, Kapic és Dragóner sem lép pályára. Gera és Kapic a combhajlítóizmát fájlalja, szereplésükről az orvosok döntenek. Dragóner térdszalag-sérülés miatt biztosan nem tudja vállalni a játékot. A hazai együttesben egyedül Tóth István szereplése kérdéses.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021109aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Zalaegerszegen Nagy Lajos és Urbán sérült, a vendég Dunaferrben Sowunmi sárga lapjai, Bagoly sérülés miatt hiányzik majd. A Videoton számára létfontosságú a hazai három pont begyűjtése, csakúgy, mint a Kispest részére az esetleges bravúr. A Békéscsaba két győzelemmel fogadja a Siófokot: a bajnok ZTE elleni hazai és az Üllői úti Fradi-siker után szinte "kötelező" az újabb három pont bekasszírozása.

A forduló programja
péntek:
MTK - Győr 18.00
szombat:
Békéscsaba - Siófok 13.00
Sopron - Ferencváros 13.00
Zalaegerszeg - Dunaferr 13.00
Videoton - Kispest-Honvéd 14.00
Újpest - Debrecen 18.00

Bánki József, Pincési László