Vágólapra másolva!
Hatszámjegyű pénzbüntetést kapott a Sopron első osztályú futballcsapatának nyolc játékosa. Bognár György klubigazgató érdeklődésünkre elmondta: a vétkesek két nappal az FTC ellen 3-1-re elvesztett pénteki bajnoki találkozó előtt, szerdáról csütörtökre virradóra egy soproni szórakozóhelyen tartózkodtak.

"A vétkes játékosok pénztárcája ezúttal tényleg laposabb lett, mert az eset 'túlnőtt az öltözőn', hiszen a szurkolók is joggal kritizálták a Fradi ellen látott produkciót. Nekem pedig klubigazgatóként - egyeztetve a felügyelő bizottsággal - azért is kellett meghoznom ezt a súlyos büntetést, mert az esetet Komjáti András sem tudta volna kezelni az öltözőn belül, s az érintett labdarúgók közül többen pályára is léptek a hét végi bajnokin" - indokolta meg döntését Bognár, majd hozzátette: "A pénzbüntetés mellett a vétkesek írásos figyelmeztetésben is részesültek, s csak azért nem hozzuk nyilvánosságra a nevüket, valamint a büntetés összegét sem, mert valamennyien beismerték tettüket, továbbá 'szánják-bánják' azt. Hiába, Sopron kisváros, itt az is feltűnik, ha egy futballista felad egy csekket a postán, nemhogy szórakozik hajnalig."

Mivel a a csapat most nem éppen a legjobb szériát produkálja, így a klubigazgató szerint jogos a szurkolók felháborodása is. "Az igazsághoz tartozik még, hogy a klub valóban egy-másfél hónapi pontprémiummal tartozik a játékosoknak, viszont a fizetéseket mindenki rendben megkapta, azaz ha filléres gondjaik lennének a fiúknak, mulatni sem tudtak volna elmenni. Ugyanakkor a játékosok őszinte beismerése azt mutatja, megbánták tettüket, ám a drukkereket kiengesztelni csak sorozatos győzelmekkel lehet. Remélem, ez sikerül is majd az együttesnek, s ezzel le is zárhatjuk ezt a kínos ügyet."

Bánki József