Vágólapra másolva!
Hivatalosan december tizenhetedikén hozza nyilvánosságra a francia France Football, hogy az újságírók választása alapján ki lett az esztendő legjobb labdarúgója, azaz ki érdemli ki az Aranylabdát. Összeállításunkban bemutatjuk a lehetséges jelölteket, ezúttal a koreai Szeol Ki Hjeont, és a portugál Pedro Pauletát.

Hazájában egyetlen klubban sem futballozott, a középiskola befejezte után a koreai szövetség segítségével a belga RFC Antwerpbe igazolt, ahol első idényében tíz gólt ért el. Úgy volt, hogy követi edzőjét a Lierse SK csapatához, de közbejött az RSC Anderlecht ajánlata, így a brüsszeliekhez igazolt. Első meccsén a lila-fehéreknél a belga szuperkupa döntőjében 11 perc alatt mesterhármast ért el. Szerepelt az 1999-es ifjúsági világbajnokságon, majd a legutóbbi Ázsia Kupán.

Az év első felében klubcsapatában, az RSC Anderlechtben többnyire csak csere volt, és mint ahogyan a brüsszeli klubnak, így neki sem nagyon ment a játék. Az is csak gondot okozott neki, hogy rendszeresen meghívót kapott a nemzeti tizenegybe, mert a belgák nem szívesen engedték el a világ másik felébe egy-egy meccs kedvéért. A koreai gárdában ennek ellenére alapember maradt, és mind a három csoportmérkőzésen a kezdő tizenegyben kapott helyet, de nem sok vizet zavart, igaz, lefelé sem lógott ki a gárdából: hozta a jó átlagos teljesítményt.

Igazságtalan koreai csoda20020622spanyolorszagkorea.htmlÖtvenen jelöltek az Aranylabdára/sport/focivilag/20021119otvenen.htmlKié lesz az Aranylabda?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31073

A nagy pillanata a taljánok elleni nyolcaddöntő 88. percében jött el, amikor Cristiano Panucci hatalmas hibáját kihasználva kiegyenlítette az állást, lehetővé téve a hosszabbítást és a koreai továbbjutást. A spanyolok elleni negyeddöntőn megint semmi különöset nem csinált, igaz, a büntetőpárbajban magabiztosan értékesítette tizenegyesét. Az elődöntőben így is csak csere volt, a bronzmeccsen viszont ismét a kezdők között játszott. Minden bizonnyal a vébén elért negyedik hely hatására az Anderlechtben is megerősödött a pozíciója, amit alaposan ki is használt: az első négy bajnokin hat gólt szerzett, és jelenleg nyolc találattal a második helyet foglalja el a belga góllövőlistán.

A legjobb ötven közé kerülése így is mókásnak tűnik: úgy néz ki a dolog, mintha a France Football munkatársai mindenképpen be akartak volna rakni egy koreai focistát a vébészereplés miatt, és mivel Szeolon kívül csak Szong Csong Guk játszik Európában, így túl sok választásuk nem volt.