Vágólapra másolva!
Egy éjszakát börtönben töltött Patrick Kluivert testvére, akit azért tartóztattak le, mert egyike volt a Luis Figót megdobáló szurkolóknak a szombati 0-0-s Barcelona-Real Madrid mérkőzésen.
Fotó: Marca
Figót nem szeretik Barcelonában: disznófejjel is megdobálták


Szintén a csúcsrangadóhoz kapcsolódó hír, hogy Jorge Valdano, a Real Madrid sportigazgatója élesen bírálta Roberto Bonano kapust és Juan Riqelmét, mert a Barcelona két argentin légiósa azt mondta: hazájukban mindennapos ügy az, ami szombaton a Nou Campban történt. "Lehet, hogy ez a két futballista nem talál semmikivetnivalót ebben a felháborító és szomorú esetben, számunkra azonban az, ami Argentínában a stadionokban zajlik, nem lehet példa" - fogalmazott Valdano.

A spanyol szövetség versenybizottsága, amelyben két sztárügyvéd és egy egyetemi tanár kapott helyet, kedden kezdi meg a gól nélküli döntetlennel zárult Barcelona-Real Madrid szuperrangadón történt rendbontás körülményeinek kivizsgálását.

Bezáratnák a Nou Campot/sport/focivilag/20021125bezaratnak.htmlBotrány Barcelonában/sport/focivilag/20021123dontetlendomping.html

A felhevült hazai drukkerek a 74. percben palackokkal, gyümölcsökkel, mobiltelefonokkal, golflabdákkal, egy teli viszkisüveggel, sőt egy levágott disznófejjel (!) próbálták meg eltalálni egykori kedvencüket, Figót, aki szögletet készült elvégezni. A portugál sztárt azért utálják a katalán fanatikusok, mert 2000 nyarán éppen a legnagyobb riválishoz távozott.

Real Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27000FC Barcelonahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36311

A játékvezető ezután csaknem negyedórára félbeszakította a találkozót. Az eset miatt a Barcelona komoly büntetésre, legrosszabb esetben a Nou Camp három mérkőzésre történő bezárására számíthat.