Vágólapra másolva!
Kedden este érkezett haza Hanoiból Détári Lajos, aki három hónapra a távoli Vietnamba szerződik edzőnek. A Kispest és a Ferencváros hajdani világválogatott futballistája hat napot töltött el leendő együttesénél, ahol megmutatták neki klubtól kapott hatodik emeleti apartmant, valamint bemutatták a csapatnak is.

Détárival tartott Bodor György is, akinek játéka elnyerte a vietnami vezetők tetszését, így ő is a híres trénerrel utazik majd Hanoiba, akárcsak Lázár Mátyás, de szó van a kispesti Téger István csatlakozásáról is. Utóbbi Vietnamba igazolása azért is könnyen elképzelhető, mert mostanában csak kispados a kispesti együttesben. Az említett labdarúgók - Lázár, Bodor, Téger - hasonlóan Détárihoz, három hónapra szerződnének Hanoiba, s az indulás időpontja is biztos már: a kis magyar futballdelegáció december 10-én repül Vietnámba.

Lehet magyar focistából világsztár?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26844Hova jut a magyar foci?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29451

Détári Lajos elmondta, hogy a '70-es években háború sújtotta ország rendkívüli ütemben fejlődik, s szerinte, ha ez így marad, Vietnam egy évtizeden belül Thaiföld fejlettségét is elérheti. Döme szerint a vietnámi futballisták ügyesek, fürgék, taktikailag azonban sokat kell fejlődniük. Az egykori klasszis abban is biztos, hogy a magyar játékosok húzóemberei lesznek csapatának, ami minimális elvárás is velük szemben, elvégre azért szerződtetik őket. Détárit pedig azért, hogy taktikailag és technikailag is előrelépjen a vietnámi együttes.

Bánki József