Vágólapra másolva!
Csütörtök este 14 mérkőzést rendeztek az UEFA-kupa harmadik fordulójában, s egyetlen magyar érdekeltségű csapat sem tudott nyerni. Korsós és Szabics Sturmja a Laziótól, Bodnár Dinamója a Besiktastól szenvedett 3-1-es vereséget, egyedül Kabát Denizlisporja tudott "pontot szerezni" a Lyon ellen, hazai pályán 0-0-s döntetlent értek el a Bajnokok Ligája egyik kiesője ellen.

Kabát Péter együttese, a török Denizlispor nem kapott könnyű ellenfelet az UEFA-kupa harmadik fordulójában, ugyanis a Bajnokok Ligájából kiesett Lyont rendelte számára a sors. A franciák a legelitebb kupában egészen messzire, a negyeddöntőig szerettek volna menetelni, korai kiesésük így mindenképpen csalódás volt a szurkolók, valamint a vezetőség számára is. Ennek ellenére az UEFA-kupát sem óhajtják félvállról venni, mindenképpen túl akarnak jutni a török gárdán, főleg, mert Kabáték az előző körben szintén egy gall csapatot, a Lorient-t búcsúztatták.

Mindenesetre nem állnak rosszul, az odavágón ugyanis 0-0-s döntetlent értek el Törökországban, így hazai pályán minimális, egy gólos győzelemmel is kiharcolhatják a továbbjutást. Kabát Péter végigjátszotta a találkozót.

A BL magyar érdekeltségű kiesője, a Dinamo Kijev egy másik török alakulatnak, a Besiktasnak feszülhetett neki, s noha picit tán esélyesebbként futott neki a párharcnak, az első mérkőzés után már inkább a Besiktas felé billen a mérleg nyelve. Mert Rincon góljával hiába szerzett a 29. percben vezetést a Kijev, a törökök Pancu révén két minutummal később egyenlítettek, a második félidőben pedig újabb két gólt préseltek be az ukrán hálóba, így 3-1-es győzelmet arattak. Bodnár László mindössze egy sárga lappal (26. perc) hívta fel magára a figyelmet.

Ki nyeri az UEFA-kupát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36582

Grazban 15 percig úgy tűnt, szenzáció lesz az Arnold Schwarzenegger-stadionban, Amoah ugyanis az első félidő legvégén betalált a Lazio kapujába, így Szabicsék (a magyar csatár végig a pályán volt) előnnyel vonulhattak pihenőre. A szurkolók talán már azt találgatták, mi vár csapatukra a római visszavágón, Chiesa azonban visszarántotta őket a földre: a második játékrész elején azonnal mattolta a hazaiak kapusát. Simone Inzaghi később még kétszer megtette ugyanezt, így a második mérkőzés gyakorlatilag csak formalitás lesz. Korsós Györgyöt a 60. percben cserélte be a Sturm trénere.

A Fradit kiverő VfB Stuttgart a magyar származású Kuranyi utolsó percben szerzett találatával verte idegenben a Bruges csapatát.

UEFA-kupa, harmadik forduló, első mérkőzések:

Wisla Kraków (lengyel) - Schalke 04 (német) 1-1 (1-0)
gól:
Poulsen (39., öngól), illetve Mpenza (81.)
(A visszavágót december 10-én rendezik.)

Denizlispor (török) - Olympique Lyon (francia) 0-0

Slovan Liberec (cseh) - Panathinaikosz (görög) 2-2 (1-1)
gól: Zboncak (44.), Slovak (85., 11-esből), illetve Baszinasz (13., 11-esből), Olisadebe (53.)

Besiktas (török) - Dinamo Kijev (ukrán) 3-1 (1-1)
gól:
Pancu (31.), Ronaldo Guirao (72.), Nouma (83.), illetve Rincon (29.)

Girondins Bordeaux (francia) - Anderlecht (belga) 0-2 (0-1)
gól: Jestrovic (9.), Hasi (90.)

PAOK Szaloniki (görög) - Slavia Praha (cseh) 1-0 (0-0)
gól: Georgiadisz (51.)

FC Bruges (belga) - VfB Stuttgart (német) 1-2 (1-0)
gól: Van der Heyden (42.), illetve Balakov (72.), Kuranyi (90.)
kiállítva: Maertens (71.)

AEK Athén (görög) - Maccabi Haifa (izraeli) 4-0 (4-0)
gól: Georgatosz (13.), Nikolaidisz (23.), Petkov (30.), Zagorakisz (37.)

Sturm Graz (osztrák) - Lazio (olasz) 1-3 (1-0)
gól: Amoah (45.), illetve Chiesa (46.), S. Inzaghi (57., 88.)

Vitesse Arnhem (holland) - FC Liverpool (angol) 0-1 (0-1)
gól: Owen (27.)

Celtic Glasgow (skót) - Celta Vigo (spanyol) 1-0 (0-0)
gól:
Larsson (52.)

Real Betis (spanyol) - Auxerre (francia) 1-0 (1-0)
gól: Alfonso (13., 11-esből)

Malaga (spanyol) - Leeds United (angol) 0-0

FC Porto (portugál) - Lens (francia) 3-0 (2-0)
gól:
Postiga (35., 45.), Jankauskas (87.)

A visszavágókra december 12-én kerül sor.