Vágólapra másolva!
Benyújtotta lemondását Zbigniew Boniek, a magyarokkal közös Eb-selejtező csoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Helyére átmenetileg egyik segítőjét, az egykori kiváló védőt, az 1982-ben vb-bronzérmes Stefan Majewskit nevezték ki.

"Köszönöm a játékosok és a kollégák támogatását. Napokig gondolkodtam, hogy távozzam-e, de nem találtam jobb megoldást. Bővebben nem akarom magyarázni a lemondásomat" - mondta a szövetségi kapitány.

4. csoport/sport/focivilag/200209054csoport.html

Bonieket a koreai-japán rendezésű világbajnokság után, a korai búcsú miatt menesztett Jerzy Engel helyére nevezték ki. Az új szakvezető szinte teljesen át akarta alakítani a lengyel együttest, de a kísérletezéssel is magyarázható eredménytelenség kritikák özönét hozta. A sajtó, a szurkolók és a játékosok egy része értetlenül állt néhány döntés előtt, s valószínűleg ennek is a következménye a tréner távozása.

Boniek mérlege: 5 mérkőzés, 2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség.

A találkozók:
augusztus 21.: Lengyelország-Belgium 1-1 - barátságos
szeptember 7.: San Marino-Lengyelország 0-2 - Eb-selejtező
október 12.: Lengyelország-Lettország 0-1 - Eb-selejtező
október 16.: Lengyelország - Új-Zéland 2-0 - barátságos
november 20.: Dánia-Lengyelország 2-0 - barátságos

A lengyelek februárban barátságos mérkőzésen Horvátországgal játszanak, majd Macedónia vagy Kazahsztán lesz az ellenfél. Március 29-én pedig következik Varsóban a magyarok elleni Eb-selejtező.