Vágólapra másolva!
A hét végén több rangadóra is sor kerül az európai topligák futballpályáin, a Serie A-ban például a Lazio-Inter és Milan-Roma, a Primera Divisionban Mallorca-Real Madrid derbit rendeznek, a Premiershipben pedig nem is lehetne izgalmasabb párosítást elképzelni az Manchester United-Arsenal mérkőzésnél.

Az utóbbi két év két angol bajnoka, a jelenlegi bajnokság első és negyedik helyezettje, a szigetországiak BL-reménységei, azaz a Mancheter United és az Arsenal meccsel egymással szombaton kora délután az Old Traffordon.

A Vörös Ördögöknek nem csak a minimálisan elvárt dobogós hely elfoglalása miatt lenne fontos a győzelem, hanem mert tavaly - a Premiership történe során mindössze másodszor - az Ágyusok Wiltord góljával diadalmaskodtak a MU otthonában, Sir Alex Ferguson pedig bizonyára nehezen dolgozna fel még egy hasonló kudarcot a vele szinte állandó nyilatkozatháborúban álló Arsene Wenger csapatával szemben.

A skót mester bizonyára sokkal szívesebben emlékszik vissza 2001 februárjára, amikor is egy 6-1-es zakóval küldték haza a londoniakat. Igaz, az akkori gólszerzők közül már csak a norvég Ole Gunnar Solskjaer játékára számíthat, hiszen az akkor mesterhármast vágó Dwight Yorke, illetve Teddy Sheringham már máshol kergeti a labdát, míg a sérüléstől és eltiltástól egyszerre sújtott Roy Keane csak a lelátón foglalhat helyet.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021130apremiership.htmlTúl sok a profi labdarúgóklub Angliában/sport/focivilag/20021205tulsok.html

De nem a szókimondó ír lesz a United egyetlen hiányzója. Jelenleg ugyanis úgy tűnik, a hazaiaknak gyakorlatilag B csapattal kell majd kiállniuk az évad talán legfontosabb csatájára, hiszen David Beckham, Rio Ferdinand, Juan Sebastian Veron, Nicky Butt és Laurent Blanc is sérült, habár Ferdinandot lehet, hogy játékképes állapotba tudják hozni a csapat orvosai.

Ferguson a sérültlista ellenére is bizakodó, hiszen együttese a múlt héten is az említett játékosok nélkül gyűjtötte be a három pontot az Anfield Roadon, igaz, ezt részben a liverpooli kapusnak, Jerzy Dudeknek köszönhették a manchesteriek. Sir Alex szerint régen nem volt ilyen jó a csapatszellem, a remek formában lévő Arsenal azonban a legjobb összeállításában léphet pályára, és győzelem esetén hétpontos előnyre tehet szert, ami igen csak megnyugtató lenne számára a karácsonyi nagyüzem előtt.

A Premiership 17. fordulójának másik a rangadója a harmadik Chelsea vendégjátéka az ötödik Everton otthonában.