Vágólapra másolva!
A december 15-i téli szünet előtt két fordulóval a BL-ben hatalmasat bukó Bayern Münchennek elég egy pontot elhoznia Stuttgartból, hogy őszi bajnoknak mondhassa magát.

Legnagyobb örömünkre jelenleg a Lisztes Krisztián által vezérelt Werder Bremen a legveszélyesebb a bőrnadrágosokra, a zöld-fehér egyletnek viszont jóval nehezebb dolga lesz a Bundesliga tizenhatodik fordulójában, ugyanis a negyedik Schalke otthonából kellene pontot vagy pontokat elhoznia a második hely megtartásához. (Persze a szintén szombaton fél négykor pályára lépő Dortmundnak ezalatt "nem szabad nyernie" otthon - a csak a Cottbust megelőző - Kaiserslautern ellen.) A Schalke mestere, Frank Neubarth valószínűleg felemás érzelmi állapotban készül a Werder elleni meccsen, ugyanis közel két évtizedet az ellenfél csapatában húzott le. Több sérült játékosára sem számíthat: a védő Tomasz Waldoch, a középpályás Jörg Böhme és a csatár Victor Agali sem léphet pályára. Lisztes területe mögött, a védelem tengelyében újra bevethető a holland Frank Verlaat. Tavaly a brémaiak 4-1-re nyertek Gelsenkirchenben.

Visszatérve az éllovas Bayernhez: a Stuttgart ellen Sagnol, a már nem kevés ideje sérült Deisler, és a hosszabb időre kidőlt Salihamidzic is hiányozni fog a kezdőbül, sőt hét közben Scholl, Kuffour és Pizzaro is kidőlt a sorból. A Stuttgart a papírforma szerint nem kaphat ki, ugyanis tavaly március óta nem történt ehhez fogható "tragédia" a Gottlieb-Daimler stadionban.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021130abundesliga.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

A másik "magyaros" élklub, a Dárdait és Királyt is a soraiban tudó Hertha az argentin Klimowiczot nélkülöző Wolfsburgnak fog nekifeszülni. A fővárosi gárdából hiányozni fog Alex Alves, újra egészséges viszont a világbajnok brazil Luizao. Legutóbbi öt berlini látogatásakor mindössze egyszer vonult le győztesen a gyepről a Wolfsburg, ez most jönne rosszul Dárdaiéknak, mert a Hertha bár csak öt pontra van elmaradva a harmadik Dortmundtól, ugyanilyen távolságra van tőle a tizennegyedik Nürnberg, szóval igen-igen szoros a középmezőny. Királyék dolgát nehezíti, hogy az elmúlt fordulóban a játékvezetővel összetűzésbe keveredett Huub Stevens szakvezető, aki emiatt a lelátóról kénytelen figyelni fiai ténykedését. Emiatt a kispadról egy meccsre eltiltották.

A 16. forduló forduló (2002. december 7-8.):
szombat, 15.30:
Hertha - Wolfsburg
Nürnberg - Cottbus
1860 München - Leverkusen
Bielefeld - Rostock
Schalke - Bremen
Stuttgart - Bayern München
Dortmund - Kaiserslautern
vasárnap, 17.30:
Hamburg - Bochum
Mönchengladbach - Hannover