Vágólapra másolva!
A veterán argentin támadó, Gabriel Batistuta mostanában csak csereként kap lehetőséget az AS Roma együtesében, és a nyáron le is jár a szerződése a Farkasoknál, így csak idő kérdése, hogy mikor hagyja el a klubot. A nagyobb kérdés az, hogy hová távozik: korábban egyértelmű volt, hogy hazatér Argentínába, ám azóta egy esetleges angliai szerződés, sőt, az olaszországi folytatás lehetősége is felmerült.

Amikor Batistuta 2000-ben a Farkasokhoz szerződött, nem titkolta, hogy szerződése lejárta után, vagyis 2003 nyarán távozni fog Rómából, és visszatér Argentínába. Eddig minden a terv szerint haladt, hiszen a támadónak a fővárosban sikerült megszereznie karrierje első olasz bajnoki címét, ám elképzelhető, hogy az AS Roma után mégsem egy argentin egyesületben látjuk őt viszont. A nyáron a válogatottságtól már visszavonult futballistáról ugyanis 33 éves kora ellenére is több klub úgy gondolja, hogy segíteni tudná a csapatot.

Az angliai szereplés lehetősége Batistuta karrierje során többször is felmerült, a Manchester Unied mestere, Alex Ferguson ugyanis nagy tisztelője volt a támadónak, ám hiába szerette volna leigazolni az akkor még a Fiorentinában játszó, pályafutása csúcsán lévő futballistát, a transzfer egyszer sem jött lére. Van, aki úgy véli, hogy Batigolnak ma már sok lenne a Premiership hatalmas irama, de a zuhanyhíradó szerint a Chelsea mestere, Claudio Ranieri teljesen más véleményen van, és szívesen látná együttesében az argentint. Ranieri 1993 és 1997 között a Fiorentinánál dolgozott, vagyis négy éven keresztül edzette Batistutát, minden bizonnyal tehát remekül ismeri a futballista képességeit. Arról nem is beszélve, hogy az életkor sem döntő tényező a számára: a Chelsea egyik legjobbja mostanában az a Gianfranco Zola, aki még Batistutánál is idősebb három évvel. A játékos ügynöke, Settimio Aloisio szerint a londoni egyesület még mindig érdeklődik a védence iránt. "Nem zárnám ki, hogy Batistuta már januárban klubot vált, és a lehetőségek között van a Chelsea is" - mondta a menedzser.

Romát vert és élre állt a Milan/sport/focivilag/20021207romat.htmlA Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021207aserie.html

Persze nem a Chelsea az egyetlen számba vehető klub, még ha a legillusztrisabb is. A hírek szerint ugyanis több itáliai egyesület is érdeklődik Batistuta iránt, igaz, elsősorban a kiesés ellen küzdő csapatokról van szó. A Bresciának például nagy szüksége lenne a tapasztalt focistára, mivel első számú középcsatára, Luca Toni sérülés miatt még hosszú ideig nem állhat a csapat rendelkezésére, míg az albán Igli Tare annak ellenére is csak három találatra volt képes, hogy rendszeresen ott van a kezdő tizenegyben. Mindenesetre érdekes lenne, ha összejönne egy Roberto Baggio, Batistuta csatársor...

A másik érdeklődő egyesület a mindezidáig nyeretlen Como, amely azonban csak kölcsönbe szeretné megkapni Batigolt, aki közel 34 évesen is keresett focistának számít a játékospiacom, és ez mindent elmond a képességeiről.