Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség mindent megtett az eddig 275 millió forintba kerülő pályázat sikeréért, így nyugodtan és esélyesként várja a 2008-as Európa-bajnokság házigazdájának csütörtöki kijelölését - mondta Bozóky Imre MLSZ-elnök a küldöttség Genfbe utazása előtti napon tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: az összeg szerénynek mondható például az osztrák-svájci kandidálás költségvetéséhez képest, hiszen arra a két kormány 5-5 millió svájci frankot, azaz összesen több mint másfél milliárd forintot különített el. Kiemelte, hogy a jelenlegi és az előző magyar kabinet is határozottan kiállt a jelentkezés mellett, az ország 2004-es EU-csatlakozása pedig felgyorsíthatja az infrastrukturális - úthálózatban és szállodai férőhelyekben tapasztalható - hiányosságok pótlását. Utóbbi probléma közeli megoldását sejteti, hogy 1999 óta 35 százalékkal nőtt a négy-, illetve ötcsillagos hotelek száma Magyarországon.

Bozóky az UEFA fellebb-viteli bizottságának tagja lett/sport/magyarfoci/20020731uefa.html

"A hazai sportdiplomácia megerősödését jelzi egyébként, hogy 2006-ban Budapest ad otthont az UEFA-kongresszusnak, amelyen elképzelhető, hogy bejelentik a következő elnök személyét is" - jelentette ki az MLSZ vezetője. Huszár István és Makray Balázs projektigazgatók áttekintették a pályázat történetét az áprilisi stockholmi bemutatkozástól az UEFA szemlebizottságának szeptemberi látogatásáig. Hangsúlyozták, hogy a kandidálás erőssége éppen az egyedüli jelentkezés, hiszen így a leendő házigazdának a kis távolságok mellett előnyére válik az egységes közigazgatás és jogrendszer is.

Gellei Imre szövetségi kapitány kifejtette: a válogatott idei, főleg az Eb-selejtezőkön mutatott teljesítménye alátámasztja a pályázatot, hiszen a csapat két forduló után négy ponttal, csoportmásodikként várja a márciusi folytatást. Mint az már régóta ismeretes, a 2008-as kontinenstornára rekordot jelentő hét kandidálás érkezett: az Eb-t Magyarország mellett Oroszország, valamint Ausztria Svájccal, Skócia Írországgal, Görögország Törökországgal, Horvátország Bosznia-Hercegovinával, illetve az észak-európai - finn, dán, norvég, svéd - négyes szeretné megrendezni.