Vágólapra másolva!
Brazíliban a Santos javára látszik eldőlni a bajnokság; Csehországban Baranek autóbalesetet szenvedett; Hollandiában csak a PSV nyert a nagyok közül; a skótok nagy rangadóján a Rangers győzött; Törökországban nem döntött világcsúcsot a Galatasaray.

Végéhez közelít a brazil országos pontvadászat, hiszen a hétvégén már a finálé első mérkőzését rendezték meg, amelyen a Santos FC hazai pályán kétgólos előnyt szerzett, az előzetesen esélyesebbnek tartott Corinthiansszal szemben.

Mindkét csapat kispadján egy volt szövetségi kapitány ült, a Cort ugyanis Carlos Alberto Parreira, míg a Santost Émerson Leao irányítja, és ezúttal a válogatott élén rövidebb ideig és kevesebb sikerrel dolgozott Leao diadalmaskodott. Az év meglepetéscsapata az alapszakaszban csak a nyolcadik helyen végzett, és csupán jobb gólarányának köszönhetően került be a rájátszásba, ott azonban eddig ellenállhatatlanul szerepel.

Futball a topligákon kívül/sport/focivilag/20021202futball.html

Most a Corinthiansnak sem volt ellenszere a Santos támadójátéka ellen: az első félidőben Alberto, majd a szünet után Renato volt eredményes, és Pelé egykori klubja, amely fennállása során sohasem tudott országos bajnoki címet szerezni, kétgólos előnnyel várhatja a hét végi visszavágót. A Corinthiansnak azonban egy hasonló gólkülönbségű győzelem is elég lehet az elsőséghez, mivel a kiírás értelmében nem a gólarány, hanem az alapszakaszban elfoglalt jobb helyezés dönt, márpedig a paulista együttes ott harmadik lett.