Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség két mérkőzésre betiltotta a Barcelona stadionját, a Nou Campot, továbbá 4000 euróra büntette a klubot a november 23-iki Real Madrid elleni rangadón történt botrány miatt. A katalánok fellebbeztek a döntés ellen.

A gólnélküli döntetlennel végződött találkozón a hazai szurkolók gyűlöletüket egykori kedvencükre, a két éve már Real-sztárnak számító portugál Luis Figóra zúdították, akit a kezdő sípszótól folyamatosan "piszkáltak".

A második félidőben a középpályást a legkülönfélébb tárgyakkal - palackokkal, gyümölcsökkel, mobiltelefonokkal, golflabdákkal, teli whiskysüveggel, sőt egy levágott disznófejjel is - megpróbálták eltalálni a nézőtérről. A játékvezető a 74. percben csaknem negyedórára félbeszakította a találkozót, miután a korábbi Aranylabdás nem tudott elvégezni egy szögletet.

Barcelona Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=36311Real Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=27000

A szövetség Joan Gaspart, a Barcelona elnöke ellen is vizsgálatot folytat a rangadót követő nyilatkozatáért, amelyben azzal vádolta Figót, hogy szándékosan provokálta a nézőket. Az ő ügyében csak később várható ítélet.

A katalán klub fellebbez a döntés ellen.