Vágólapra másolva!
A 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság helyszínét csütörtökön jelölik ki, addig a jelöltek már nem sokat tehetnek pályázatuk sikeréért - reménykedniük viszont még lehet.

Egy nappal a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság helyszínének kijelölése előtt különösebb szenzációról már egyetlen dán lap sem tud beszámolni. Poul Hyldgaard, a dán szövetség egykori vezetője, aki a pályázatot előkészítő bizottságban is helyet kapott, bízik a sikerben, de jelezte: az osztrák-svájci közös kandidálás sikere a legvalószínűbb.

"Most már csak ezért a 15 perces procedúráért élek" - mondta a szerda délutáni utolsó prezentációra utalva, kissé patetikusan a 74 éves sportdiplomata a Jyllands-Posten Nyonban tartózkodó újságírójának. "Sokat dolgoztunk, mindent megtettünk, hogy megkapjuk a rendezés jogát."

Hangsúlyozta még, hogy az UEFA illetékeseivel folytatott beszélgetése során érezte: a svéd-norvég-dán-finn kvartett "parányi" hátrányban van, azonban a szavazás nem előre lefutott.

Futball-Eb 2008: a pályázók kislexikona/sport/focivilag/20021210futballeb.htmlSzavazz a magyar Eb-rehttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=50036

"Számos példát lehetne említeni, hogy nem mindig az abszolút favorit győzött. Emlékeznek, milyen furcsaságok történtek a 2006-os világbajnokság odaítélésekor?" - zárta nyilatkozatát Hyldgaard, felidézve, hogy 1999. október 12-én Aachenben Portugália milyen váratlanul előzte meg nem csak a magyar-osztrák párost, hanem az esélyes Spanyolországot is.