Vágólapra másolva!

Döntés előtti moraj a nyoni UEFA-központban

Még mindig nincs döntés a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság helyszínével kapcsolatban. Az európai szövetség nyoni központjában még tart a gyülekező, a bejelentésre várni kell még.
Élő közvetítés Nyonból (BBC)rtsp://real1rmlive.bbc.net.uk/broadcast/*/encoder/uefa/uefa_7.rm?rpcontextwidth=467&rpcontextheight=180&rpcontexturl=http://www.uefa.com/live/Competitions/EURO2008/Real.html

Az APA osztrák hírügynökség nyoni értesülése szerint Magyarország már az első szavazási körben kiesett a 2008-as labdarúgó-Eb megrendezésére pályázók közül. A második fordulóban négy kandidáló közül dönt az UEFA végrehajtó bizottsága: az osztrák-svájci, a skót-ír, a török-görög és az északi - dán, finn, norvég, svéd - négyes vette az első "akadályt".

Az Osztrák Labdarúgó Szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére cáfolta az APA korábbi értesüléseit: "Ez színtiszta spekuláció, nem több. Semmilyen információm sincs erről a köztes eredményről" - mondta Alfred Ludwig. A genfi Hotel Intercontintentalban fél 1 előtt néhány perccel a delegációk még mindig izgatottan várták, hogy a vb és a válogatottakat felügyelő bizottság tagjai megérkezzenek Nyonból.

A végrehajtó bizottság és a válogatottakat felügyelő testület tagjai még 13 órakor, tehát az eredetileg tervezettnél fél órával később sem érkeztek vissza Nyonból, az UEFA főhadiszállásáról Genfbe, így várható, hogy csak jelentős késéssel hirdetik ki: melyik pályázó lesz a 2008-as labdarúgó Eb házigazdája.