Vágólapra másolva!
A Barcelona fellebbezést nyújt be a Spanyol Labdarúgó Szövetség határozata ellen, mellyel két mérkőzésre betiltotta a Nou Camp-stadiont, továbbá 4000 euróra büntette a klubot a november 23-ai, Real Madrid elleni rangadón történt botrány miatt.

A gól nélküli döntetlennel végződött találkozón a hazai szurkolók gyűlöletüket egykori kedvencükre, a két éve már Real-sztárnak számító portugál Luis Figóra zúdították, akit a kezdő sípszótól folyamatosan "piszkáltak". A második félidőben a középpályást a legkülönfélébb tárgyakkal - palackokkal, gyümölcsökkel, mobiltelefonokkal, golflabdákkal, teli viszkisüveggel, sőt levágott disznófejjel - próbálták meg eltalálni a nézőtérről. A játékvezető a 74. percben csaknem negyedórára félbeszakította a találkozót, miután a korábbi aranylabdás nem tudott elvégezni egy szögletet.

"Ez a döntés a madridi sajtó nyomása alatt született" - tartalmazza az az állásfoglalás, melyet a vezetőség a Newcastle elleni, 3-1-es sikerrel végződött szerdai Bajnokok Ligája-találkozót követő tanácskozásán alakított ki. A katalán klub elsősorban a két mérkőzésre szóló betiltással nem ért egyet. Mivel a fellebbezés halasztó hatályú, egyelőre saját pályáján, nézők jelenlétében játszhat a csapat vasárnap is a Sevilla elleni bajnokin.