Vágólapra másolva!
Hivatalosan december 17-én hozza nyilvánosságra a francia France Football, hogy az újságírók választása alapján ki lett az esztendő legjobb labdarúgója, azaz ki érdemli ki az Aranylabdát. Összeállításunkban bemutatjuk a lehetséges jelölteket, ezúttal a francia Zidane-t és a brazil Rivaldót.
Fotó: EPA
A gól
Fotó: EPA


Rögtön az év első bajnokiján gólt szerzett, és a kezdeti nehézségek után egyre jobban sikerült beilleszkednie a királyi gárdába, igazi vezéregyénisége lett a csapatnak. Különösen a Bajnokok Ligájában remekelt, ahol sorsdöntő gólokat szerzett: az elődöntőben a Barcelona ellen talált be, majd a fináléban a Leverkusen ellen az ő csodálatos találata döntötte el a kupa sorsát.

Az Aranylabda-jelöltek portréi/sport/focivilag/20021126aranylabdajeloltek.htmlKié lesz az Aranylabda?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=31073A Marca szerint Ronaldóé az Aranylabda/sport/focivilag/20021207amarca.htmlZidane Ronaldónak adná az Aranylabdát/sport/focivilag/20020731zidane.html

Emellett azért a bajnokságban is jól futballozott, talán ő nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt a madridak közül, nem rajta múlott, hogy a királyi gárda végül csak harmadik lett a Primera Divisiónban. Kiváló formában érkezett tehát a világbajnokságra a címvédő francia válogatottal, bér kisebb sérüléssel bajlódott. Roger Lemerre ennek ellenére pályára küldte őt a Korea elleni előkészületi meccsen, ami sorsdöntő hibának bizonyult, Zidane ugyanis meghúzódott, és az első két csoportmeccset ki kellett hagynia. A dánok elleni mérkőzésre összedrótozták ugyan, de hiába választották meg (kicsit talán eltúlozva a dolgot) a meccs legjobbjának, a franciák megint kikaptak, és így kiestek.

A Real Madriddal az ősszel megnyerte az európai Szuperkupát, és továbbra is a csapat egyik legjobb játékosa. Két gólt szerzett a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is annak ellenére, hogy az elmúlt hónapban megint megsérült, és pár meccset ki kellett hagynia. Bekerült a FIFA World Player-választás első három díjazottja közé, a rossz vébészereplés ellenére is: ez mindent elmond idei teljesítményéről.