Vágólapra másolva!
Újra élvonalbeli edző lehet Dajka László, aki tavaly, Debrecenben már ült NB I-es csapat kispadján, ám megeshet, mégis inkább egy másodosztályú invitálást fogad el a tréner.

Dajka Lászlónak még nem sikerölt döntenie az ügyben, hogy az NB I/B-s BKV Előre, vagy az NB I-es sereghajtó, a Kispest ajánlatát fogadja el, jóllehet utóbbi együttes a szíve csücske, elvégre a Bozsik-stadionban nőtt fel és ott vált belőle élvonalbeli, majd válogatott futballista is. A hajdani centernél az iránt érdeklődtünk, mikor bólint rá a felkérések egyikére, illetve döntésében mennyiben befolyásolja majd a válogatott melletti munkája, hiszen mint ismert: Dajka Gellei Imre szövetségi kapitány elsőszámú segítője az A válogatottnál.

Menesztették a Kispest edzőjét/sport/magyarfoci/20021108menesztettek.html

"Elvileg nem befolyásolhatja a válogatott melletti tevékenységemet, ha az élvonalbeli ajánlatot fogadom el, gyakorlatilag viszont igen" - kezdte Dajka. "Gellei Imrével feltétlenül beszélni szeretnék, mivel ha a kapitány úgy érzi, a válogatott jelenlegi helyzetében minden segítőjére úgy van szüksége, hogy ők ne legyenek túlzottan lekötve NB I-es klubnál, azt mindenképpen illiene elfogadnom. Ráadásul én sem szívesen adnám fel a nemzeti együttes mellett a munkámat, mert szükségem van a válogatottra, s bízom abban, hogy egy kicsit a válogatottnak is rám. Nem titkolom, számomra a Kispest nagy szerelem, ott nőttem fel, ott lett belőlem elismert labdarúgó, ám egyelőre talány, miként sikerül megerősíteni a csapatot. Mindenesetre jól esett, hogy úgy gondolták, szükségük van rám, ettől függetlenül azonban nem biztos, hogy a kiesés ellen küzdő Honvéd vezetői engednék-e a válogatott melletti munkámat."

"Nekem a nemzeti tizenegy nagyon fontos, mint ahogy a Honvéd sorsa sem közömbös, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, az egyik helyen a címeres mez, a másikon egy klub dressze kötelezi az embert a minőségi produkcióra. Nem könnyű a helyzetem, jövő szerdáig azonban döntenem kell. Egyelőre erősen gondolkodom, ám nem kizárt, hogy a BKV Előre ajánlatát fogadom el, azzal a kitétellel, hogy a szerződésemben kikötjük, megfelelő élvonalbeli ajánlat esetén akár nyáron válthatok. Ezzel pedig a válogatott melletti munkámat sem kellene abbahagynom, ami fontos szempont. Van még néhány napom a töprengésre, s csak mindent alaposan átgondolva döntök majd."

Bánki József