Vágólapra másolva!
A Hertha Dárdai Pál góljával egyenlített a Kaiserslautern ellen, de a hajrában Harry Koch tizenegyesből elért találatával a hazaiak szerezték meg a három pontot a német labdarúgó Bundesliga idei utolsó fordulójában. A vendégek kapuját - csütörtöki sérülése ellenére - Király Gábor védte.

A nap másik találkozóján a Stuttgart idegenben 2-1-re verte a Wolfsburgot. A tavaszi folytatást a Bayern München várja az első helyről, a Hertha a kilencedik.

Király Gáborhoz kapcsolódó hír, hogy a Hertha magyar kapuvédője lemondta a szereplést a hétfői Németország-Bundesliga légiós válogatott jótékonysági mérkőzésről. A válogatott hálóőr csütörtökön a Fulham elleni UEFA-kupa mérkőzésen megsérült, de vasárnap védett Kaiserslauternben.

A Bundesliga menetrendje/sport/focivilag/20020809bundesliga.htmlTabella/sport/focivilag/20021214abundesliga.html

Huub Stevens, a külföldiek csapatát irányító tréner Király mellett különböző okokból több sztárra sem számíthat hétfőn. Az argentin Diego Placente (Leverkusen), a brazil Giovane Elber (Bayern München), a holland Frank Verlaat (Werder Bremen) és a ghánai Samuel Kuffour (Bayern München) sem vállalta játékot. A találkozó bevételét az árvízkárosultak javára ajánlják fel.

Bundesliga, 17. forduló:
Kaiserslautern - Hertha 2-1 (1-0)
gól: Lokvenc (28.), Koch (86., 11-esből), illetve Dárdai (65.)

Wolfsburg - Stuttgart 1-2 (0-1)
gól: Maric (76., 11-esből), illetve Schneider (35.), Meira (55.)