Vágólapra másolva!
Az Arsenal mestere, Arsene Wenger pár héttel ezelőtt még azt nyilatkozta, hogy a januári átigazolási időszakban egyetlen futballistát sem fog igazolni. Való igaz, az Ágyúsok játékoskeretében nehéz lenne olyan posztot találni, ahol a gárda erősítésre szorulna, ám elképzelhető, hogy Wengernek mégis csak módosítania kell elképzelésén: a legújabb hírek szerint egy kapust még szeretne szerződtetni a szezon közben.
Fotó: EPA
Seaman potyagól-kapás közben Fotó: EPA

A kapusposzt már a nyáron és problémás volt az Arsenalnál, hiszen Wenger bár továbbra is bízik a veterán David Seamanben, és őt tartja első számú kapusának, de tisztában volt vele, hogy a bajszos portás már nem sokáig állhat a kapuban. A holtidényben úgy tűnt, hogy Wenger megtalálta a megoldást, hiszen szinte biztos volt, hogy szerződteti a Juventustól az uruguayi válogatott játékosát, Fabian Carinit, ám a transzfer az utolsó pillanatban meghiúsult, és így az Ágyúsoknak nem sok idejük maradt, hogy körülnézzenek a piacon. Végül az egyiptomi származású, ám svéd állampolgárnak számító Rami Shaaban érkezett a Djurgardenstől, aki nem számított valami ismert futballistának.

Seaman sérülését követően mégis ő került a kapuba, és nem is védett rosszul, ám a Manchester United elleni találkozón egy kirúgásnál meghúzódott, és le is kellett cserélni. Seamant erre a hétre sikerült "összedrótozni", de Wenger jobban szeretné, ha végre sikerülne megnyugtató megoldást találnia a kapusproblméára, és elképzelhető, hogy ennek érdekében a télen még egyszer belenyúl a klub kasszájába. Két elsőszámú kiszemeltje egyaránt elismert kapusnak számít, és már a múltban is öszekapcsolták őket az Ágyúsokkal: az argentin Sebastián Saja, a másik pedig a francia Mickael Landreu.

A korábban már az argentin válogatottban is bemutatkozott Saja, aki jelenleg a San Lorenzo futballistája, már a nyáron is közel állt ahhoz, hogy az Arsenalba szerződjön. Próbajátékon szerepelt az angol egyesületnél, és Wenger elégedett is volt a teljesítményével, ám később mégsem tartott rá igényt, abban a hiszemben, hogy sikerül Carinit megszereznie. A szakember nem feledkezett meg a remek képességekkel megáldot portásról, aki a minap Copa Sudamericana-kupát szerzett egyesületével, és a döntőben még gólt is szerzett - természetesen tizenegyesből. A focista ügynöke, Alberto Guli szerint hamarosan tárgyalóasztalhoz ülhet a két klub képviselőjével, és a hírek szerint a San Lorenzo a katasztrofális anyagi helyzete miatt hajlandó lenne engedni az eredeti, 5,5 millió fontos vételárból.

Ikszelt az Arsenal/sport/focivilag/20021215kikapott.htmlArsenal FChttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45155

Saja tehát jóval olcsóbban megszerezhető lenne, mint Landreu, aki francia válogatott kerettag, és fiatal kora ellenére (1979-ben látta meg a napvilágot) már több mint 200 bajnokin védett a francia élvonalban, és európai élcsapatok egész sora szeretné leigazolni. Tavaly nyáron szinte biztosnak tűnt, hogy a Barcelona játékosa lesz, ám végül mégis maradt a Kanáriknál, ahol jelenleg ő a csapatkapitány. Jelenleg az Arsenal mellett a Deportivo a legkomolyann kérő érte, de a francia egyesület nem szívesen engedné el, annak ellenére sem, hogy mostanában meglehetősen sokszor került konfliktusba az egyesület vezetőségével.