Vágólapra másolva!
Európa elitbajnokságai mellett a világ más tájain is zajlottak az események, Brazíliában például Pelé egykori klubja bezsebelte a bajnoki címet, Cipruson Sebők József két gólt vágott, míg Hollandiában elveszítette veretlenségét az Ajax.

A világbajnok hazájában eldőlt az idei bajnoki cím sorsa, és az aranyérmet egy olyan gárda szerezte meg, amelytől a pontvadászat kezdetén csak kevesen vártak volna elsőséget. A Santos az egész brazil élvonal egyik legalacsonyabb átlagéletkorú együttesével vágott neki a szezonnak, ráadásul a kispadon az az Emerson Leao ült, aki korábban a selecao élén nem sok hívet szerzett magának. Az egykori válogatott kapus együttese az első mérkőzésen kétgólos előnyt szerzett a Corinthians ellen, így a visszavágón kedvenc taktikáját, a kontratámadásokat alkalmazhatta. Noha a vendégek egyik legjobbját, a 17 esztendős Diegót sérülés miatt hamar le kellett cserélni, csatártársa, Robinho helyette is remekelt. Az első félidő utolsó perceiben a 18 éves futballista magabiztosan értékesített egy tizenegyest, amivel a Santos előnye összesítésben már háromgólosra nőtt.

Pelé Roby Carlosnak adná az Aranylabdát/sport/focivilag/20021120pele.htmlRonaldo Parreirát akarja brazil kapitánynak/sport/focivilag/20021216ronaldo.html

A Corinthians persze hatalmas erőket mozgosított, hogy megfordítsa a meccset, és nem sokkal a lefújás előtt ez sikerült is neki. Előbb Gil egyenlített ki, majd Anderson a vezetést is megszerezte a hazaiaknak, akiknek ekkor már csak egy gól hiányzott az aranyéremhez - a kiírás értelmében ugyanis azonos gólarány esetén az alapszakaszban elért jobb eredmény számít, márpedig a Cor ott harmadik, míg a Santos csak nyolcadik lett. A Szentek azonban semmiképpen sem akarták kiengedni a kezükből a klub történetének első aranyérmét, és az utolsó öt percben újabb két gólt értek el - mindkétszer Robinho volt az előkészítő. A trófea így a Santosé lett, Pelé egykori egyesület megszerezte fennállása első országos bajnoki címét.