Vágólapra másolva!
Lemondott Gabriel Masfurroll, az FC Barcelona alelnöke. Spanyol lapértesülések szerint a sportvezető összeveszett a klubvezetés többi tagjával. Az elnök, Joan Gaspart pozíciója szintén veszélybe került.

A labdarúgócsapat vasárnap az FC Sevillától szenvedett sima, 3-0-s vereséget a Nou Camp-stadionban, s 14 forduló után mindössze a 13. helyet foglalja el a tabellán. A klub híveit az sem vigasztalja, hogy az FC Barcelona kitűnően szerepel a Bajnokok Ligájában: két győzelemmel kezdte a második csoportkört, s már csúcsbeállítást jelentő 10 sikeres meccsen jutott túl.

A Primera Division állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021216aprimera.html

Az FC Sevilla elleni találkozóra komoly erőket vonultatott fel a Joan Gaspart lemondását követelő ellenzéki csoport, az Alternativa Blaugrana, amely, ha a közvélemény-kutatások nem csalnak, akkor nagyon könnyen összeszedheti a bizalmatlansági indítvány benyújtásához szükséges aláírásokat.

Az Iván Carillo vezette társaságnak tizennégy napja van arra, hogy a szavazati joggal rendelkező bérletesek 5 százalékának - 4500 törzsszurkolónak - egyetértését elnyerje. Ugyanakkor Gaspartnak csak akkor kell felállnia az elnöki székből, ha az összes bérletes esetleges állásfoglalásán a megjelentek kétharmada voksolna a távozására.