Vágólapra másolva!
Az AS Roma együttese nagy nehezen bejutott a legjobb négy közé az Olasz Kupában, köszönhetően elsősorban kapusának, Ivan Pelizzolinak, aki a Triestina elleni találkozó tizenegyes párbajában két büntetőt is megfogott. Némileg meglepőnek tűnhet tehát, hogy a Farkasok éppen egy kapus iránt érdeklődnek, a hírek szerint ugyanis a Chelsea portását, Carlo Cudicinit szeretnék hazacsábítani.

Amikor az AS Roma 2001-ben bajnoki címet nyert, a gárda kapusa Francesco Antonioli volt, akivel azonban a drukkerek az aranyérem ellenére sem voltak teljesen megelégedve, és így lehetett ezzel Fabio Capello mester is, mivel tavaly nyáron leigazolta az Atalanta fiatal hálóőrét, Ivan Pelizzolit, akit az egyik legtehetségesebb portásnak tartottak Olaszországban. Az előző idény elején ő védte a csapat kapuját, de neki sem ment a játék, így Antonioli visszakerült a kapuba, és azóta tulajdonképpen továbbra is ő számít az első számú hálóőrnek a Románál.

Pelizzoli csak akkor kap lehetőséget, ha Antonioli eltiltását tölti vagy sérült, illetve ha (mint most az Olasz Kupában) Capello pihentetni akarja őt. A fiatal portás korábban többször is kijelentette, hogy ha nem kap rendszeresen játéklehetőséget, akkor távozni szeretne a Farkasoktól, és azok a híresztelések, amelyek Cudicinivel hozzák kapcsolatba a fővárosi egyesületet, szintén nem az ő pozícióját erősítik.

Ki a legjobb kapus?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36700

Ami Cudicinit illeti, jelenleg ő az angol élvonal egyik legjobb formában lévő kapusa, nagy szerepe van abban, hogy a Chelsea komoly bajnokesélyessé lépett elő a Premier League-ben. Ő pályafutása során mindössze egy meccsen szerepelt a Serie A-ban, még az 1996-97-es idényben a Lazio színeiben, és a Chelsea két évvel ezelőtt a harmadosztályú Castel di Sangrótól vette meg. Cudicininek (akinek édesapja, Fabio a hatvanas években a legendás AC Milanban védett) sikerült beverekednie magát a kezdő csapatba, és teljesítményének hatására a minap az olasz válogatott keretbe is bekerült. Mint minden külföldön szereplő olasz játékos esetében, vele kapcsolatban is felmerült a hazaigazolás lehetősége, és a hírek szerint a Roma a legkomolyabb érdeklődő.

A Farkasok hajlandóak lennének az uruguayi Gianni Guigout is kölcsönadni a londoni együttesnek, akár már januárban is, hogy így az esetleges tárgyalások esetén kedvezőbb helyzetbe kerüljenek. Nagy kérdés persze, hogy a Chelsea meg akar-e válni egyik legjobb játékosától: a legvalószínűbb az, hogy nem, így Pelizzolinak megmaradnak az esélyei arra, hogy beverekedje magát a Roma kezdő tizenegyébe. A Triestina elleni kupameccsen nyújtott teljesítménye mindenesetre jó érv volt.

(FOCIVILÁG)