Vágólapra másolva!

A walesi Bellamy november 27-én megütötte Marco Materazzit, a 4-1-re diadalmaskodó Internazionale klasszisát, és - már másodszor a most zajló idényben - piros lapot kapott. Bellamy a büntetés miatt a Leverkusen elleni hazai és idegenbeli, valamint az Inter otthonában sorra kerülő összecsapáson nem szerepelhet.

Az UEFA a BL első csoportkörében érdekelt 32 klubnak összesen 277 millió eurót fizetett ki. A különböző nagyságú összegek a rajtpénzből (1,7 millió), az első szakasz hat meccséért járó juttatásokból és a szerzett pontok alapján meghatározott jutalomból adódtak össze. A legtöbbet a Bundesligában címvédő Dortmund kapta (17,4 millió), mert - bár eredményességben nem vette fel a versenyt a mindegyik fellépésén diadalmaskodó Barcelonával - a német bajnokság 2001/2002-es szezonjában nyújtott teljesítménye alapján nagyobb piaci részesedésre jogosult.

A lista végén a Basel, illetve a Genk és a Maccabi Haifa található, a svájciak 5,4 millióval, a belgák és az izraeliek pedig egyformán 4,7 millióval gazdagodtak.