Vágólapra másolva!
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Dunaferrnél nincs szükség az élvonalbeli futballra. Legalábbis az elnökségi határozat értelmében nem akarnak pénzt áldozni a labdarúgásra, a jövőben csak az eddigi havi költségvetés harmadát kívánja biztosítani az egyesület vezetése. Dunaújvárosban úgy tartják, ez kevés lesz az életben maradáshoz.

Az eddig felhalmozott tartozások kiegyenlítéséről ugyancsak kevés szó esett mostanság a klubnál, ez pedig azt jelentheti, hogy a fél csapat távozhat Újvárosból.

Thomas Sowunmi nemrégiben feljelentette a Dunaferrt a ki nem fizetett járandóságai miatt, s a liga a futballistának adott igazat, így a válogatott csatár szabadon igazolhatóvá vált, majd néhány nappal később el is szerződött a Ferencvároshoz. Sowunmiért mindössze hatmillió forintot kellett kifizetnie a Fradinak, így több mint valószínű, hogy a példát többen is követni fogják, hiszen a rivális klubok rendkívül olcsón erősíthetnek a Dunaferrből.

Információink szerint a Dunaferr vezetői olyan dokumentum aláírására kérik fel a labdarúgókat, miszerint azok lemondanak a klub velük szemben fennálló tartozásáról. Amennyiben ez megtörténik, a játékosok azonnal szabadon igazolhatóvá válnak, ugyanakkor az egyesület is pénzhez jut, no meg megkíméli magát az újabb jogi procedúrától. Igaz, ebben az esetben a kiesés elkerülése csak a vágyálmok kategóriájába tartozhatna, mivel különböző klubok vezetői már javában tárgyalnak a kiszemelt labdarúgókkal.

Megmenekültek a Dunaferr sportlétesítményei/sport/20021218megmenekultek.html

Kiss György például az Újpesttel áll kapcsolatban, sőt, kijelentette, szívesen öltözne lila-fehér szerelésbe, de a Ferencváros és az MTK is szívesen látná a balhátvédet. Éger Lászlót a Debrecen és a ZTE vinné, de a DVSC bejelentkezett a brazil csatárért, Alexért is. Zováth Jánosért szintén az FTC szállna versenybe, míg Balaskó Ivánt a Győr és a Sopron csábítja, Jäkl Antalt pedig a sereghajtó Kispest kapacitálja.

Kérdés, hogy a csütörtökön az Egyesült Államokból visszatért Tornyi Barnabás vezetőedző milyen kerettel vághat neki a tavaszi idénynek, vagy egyáltalán nekivág-e. A játékosoknak nemcsak pénzzel tartoznak, de más szakosztályok képviselő még át is néznek rajtuk, kinevetik őket. A három évvel ez előtti bajnokcsapat tagjai ezt nehezen viselik el, főként annak tükrében, hogy más szakosztályok számára az egyesület vezetése lényegesen nagyobb támogatást megad, mint a futballistáknak.

Bánki József