Vágólapra másolva!
A naptári évet tekintve idén utoljára lépnek pályára a spanyol és az olasz labdarúgócsapatok. A két bajnokság egyaránt a 15. fordulónál tart, s a slágermérkőzéseket a Parma-Inter, valamint a Valencia-Depor összecsapások jelentik. az angolok a rájuk jellemző karácsonyi hévvel vágnak bele az esztendő utolsó három fordulójába, a hét végi kínálatból a Liverpool-Everton meccs emelkedik ki.

Az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulója legizgalmasabb összecsapásának a Parma és az Inter csatája tűnik. A hazai együttes eddig Pármában egy vereséget szenvedett a szezon során, ráadásul Prandelli edzőnek mindössze Brescianót kell majd nélkülöznie sérülés miatt. Nakata sem teljesen egészséges, várhatóan nem is lép pályára a Suzzara elleni edzőmeccsen, de a hét végére már bevethető lesz. A várakozásra jellemző, hogy a Parma francia középpályása, Sabri Lamouchi szerint nagyon fontos összecsapás vár a csapatra a Scudetto miatt, s úgy véli, ha koncentrálnak, s még szerencséjük is lesz, akkor elkaphatják az Intert.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021215serie.htmlSerie A 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020910serie.html

A milánói együttes idegenbeli mérlege sem rossz, igaz, utolsó három fellépésükkel elrontották a százszázalékos teljesítményt. Hector Cúper tanítványai ugyanis a Lazio és a Roma ellen döntetlent játszottak, a Milantól pedig kikaptak. Serena, Cristiano Zanetti, Ventola, Materazzi, Morfeo, Coco, Dalmat, Vieri és Okan sérült, a két támadó ezúttal Crespo és Recoba lesz. Az uruguayi játékos a Gazzetta dello Sportban a minap jelentette ki, nem akarja elhagyni soha az Intert. A hírek szerint Emre szerződését is meghosszabbítja a klub, s a török középpályás 2007-ig marad Milánóban.

A listavezető Milan a Bresciát fogadja, Roque Junior, Gattuso, valamint Brocchi nélkül. A csatársorban olyan kellemes gondjai vannak Carlo Ancelottinak, hogy Tomasson és Rivaldo lehet, csak kispados lesz. A bő keret miatt a tréner már ki is jelentette, januárban nem szerződtet új játékost. A Brescia teljes kerettel jöhet, visszatért a madridi gálán pályára lépő Baggio is, ennek ellenére nem sok esélye lesz a kiscsapatnak a San Siróban.

Simeonét kiborítja társai gólöröme/sport/focivilag/20021219simeonet.html

A Lazio a Bolognával meccsel, az állandó kezdők közül az eltiltott Fernando Couto és a sérült Mihajloic hiányzik majd nagyon, de nem egészséges Marchegiani és Cesar sem. Utóbbi labdarúgó sérülése azért aggasztja Roberto Mancinit, mert a jó formában lévő brazil szélső eltörte a bal lábát. A Bologna a Cipriani, Falcone, Signori trió nélkül érkezik, s mivel idegenben még nyeretlen idén, esélytelen. Az AS Roma az idén gyengélkedő Torinóhoz látogat, s Fabio Capello vezetőedző úgy véli, a három pont elengedhetetlenül fontos csapatának. "Ez a három pont döntő lehet a továbbiakban, ezért nem hibázhatunk, s nyernünk kell" - jelentette ki a szakvezető.