Vágólapra másolva!
A fiatalok különösen jól szerepeltek az elmúlt héten, aminek köszönhetően álomcsapatunkban öt olyan labdarúgó is helyet kapott, aki 1980 után látta meg a napvilágot: Pelizzoli, Zaccardi, Pinzi, Essien és Tuncay is a fiatalabb korosztályba tartozik. Érdekesség még, hogy két török focista is van együttesünkben.
Ivan Pelizzoli (olasz, AS Roma): A Farkasok eddigi idénybeli eredményeikhez képest remek eredményt értek el a múlt héten: előbb a kupában jutottak be a legjobb nyolc közé, majd a bajnokságban is begyűjtötték a három pontot a Torino ellen. Ehhez persze nagyon kellett, hogy Pelizzoli valódi tizenegyesölőnek bizonyuljon: a kupában két büntetőt fogott meg, majd a bajnokin is kivédett egyet.
Christian Zaccardi (olasz, Bologna): A bolognai együttes a hét végén a Laziónál vendégeskedett, és a listavezető nem bírt a csapattal. Mindez nagy részben a vendégek jobbhátvédjének, Zaccardónak volt köszönhető, aki egyrészt remekül semlegesítette a római csatárokat, msárészt egy bombagóllal kiegyenlítette az állást.Sol Campbell (angol, Arsenal FC): Az Ágyúsoknak ezúttal nem ment olyan jól a játék a Middlesbrough elleni bajnokin, mint az utóbbi időben, és támadójátékuk bizony igen csak akadozott. A hátsó alakzat viszont szokás szerint rendkívül stabilan állt a lábán, ráadásul a középhátvéd Campbell egy gólt is fejelt az első félidő utolsó perceiben, ami nagyon fontos volt a győzelem szempontjából.Alain Stubbs (angol, Everton FC): A Premier League történetében először fordult elő, hogy úgy került sor liverpoolki derbire, hogy az Everton előkelőbb helyen állt, mint riválisa, és a mérkőzés után is ez maradt a helyzet. Mint a gól nélküli döntetlen is mutatja, elsősorban a védelmek remekeltek a találkozón, és különösen az Everton hátvédje, Stubbs futballozott egészebn kiválóan.Nicolas Legrottaglie (olasz, Chievo Verona): Aligha túlzás kijelenteni, hogy a téli mercato egyik legkeresettebb futballistája a Chievo védője, Legrottaglie lesz, hiszen a játékos fantasztikus formában játszik mostanában. A hét végén is szinte hibátlanul futballozott, ráadásul gólt is szerzett, nem csoda, hogy a Milan és az Arsenal is szeretné leigazolni.
Edú (brazil, Celta Vigo): A spanyol bajnokságban a listavezető Real Sociedad mögött rendkívül szoros a küzdelem, a másodikat és a hatodikat csak két pont választja el. a negyedik helyezett Celta Vigo a hát végén a Villarreal ellen szerezte meg a három pontot, és a meccsen a csapat legjobbja a brazil Edú volt, aki gólja mellett együttese majd mindegyik támadásában benne volt.Giampiero Pinzi (olasz, Udinese): Az udinei gárda egy hét alatt hat pontot is szerzett az elmúlt héten a bajnokságba, köszönhetően annak, hogy lejátszotta a Como elleni, korábban elhalasztott találkozóját is. Ez a meccs ugyan félbeszakadt, de az Udinese ekkor már 1-0-ra vezetett, köszönhetően Pinzi találatának, és a fiatal középpályás a hét végén is győztes gólt szerzett.Mickael Essien (ghánai, SC Bastia): A kilencvenes években a Bastia gárdája arról volt nevezetes, hogy hazai pályán csak elvétve veszített el mérkőzést. Az utóbbi időszakban a krozikai gárda megint kezdi visszaszerezni a Furiani-stadion renoméját, az elmúlt héten például a Nantes-t győzték le 3-1-re, és a meccs egyik legjobbja a ghánai Essien volt, aki egy gólt szerzett.Tuncay Sanli (török, Fenerbahce): A Fener az utóbbi időben gyengébben szerepelt, aminek köszönhetően menesztették a trénert, Werner Lorantot. Pedig a klub a német edzőnek köszönheti, hogy a fiatal Tuncay felkerült az első csapat keretébe, és a hét végén a Trabzonspor ellen az utánpótlás-válogatott középpályás mesterhármasával nyert a csapat.
Patrick Kluivert (holland, FC Barcelona): A Mallorca elleni mérkőzés előtt nagyon sokan azt gondolták, hogy a Barca trénere, Louis van Gaal számára ez lesz az utolsó találkozó a katalánok kispadján, azonban a gárda csattanós választ adott a kritikusoknak, és 4-0-ra nyerni tudott. A diadalból Kluivert egy mesterhármassal vette ki a részét, vagyis mindent megtett azért, hogy egykori feldezeője maradjon a klubnál.Nihat Kavetci (török, Real Sociedad): A baszk együttes egyszerűen nem tud hibázni: a hét végén a Recreativo Huelva ellen idegenben szerezte meg a három pontot, és továbbra is tartja előnyét a Primera División élén. Ezúttal nem a jugoszláv Kovacsevics, hanem csatártársa, a török Nihat volt a főszereplő, a támadó kétszer vette be az újonc csapat kapuját.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)