Vágólapra másolva!
Massimo Maccarone valóságos villámkarriert futott be tavasszal: az olasz támadó úgy mutatkozhatott be a talján válogatottban, hogy korábban egyetlen meccsen sem szerepelt a Seire A-ban, a nyáron pedig nyolcmillió fontért szerződött az Empolitól a Middlesbrough-ba. Eleinte jól is ment neki az angol együttesben, de mostanában a kispadra szorult, ami miatt máris a távozás gondolatával foglalkozik.

Március 27-én az angolok elleni barátságos mérkőzésen történelmet írt, hiszen korábban sohasem fordult elő, hogy egy olasz játékos anélkül mutatkozott volna be a squadra azzurrában, hogy korábban egyetlen mérkőzést sem játszott az élvonalban. Maccaronéval azonban éppen ez történt, s bár ezt követően nem tudta állandósítani a helyét a válogatottban, így is alaposan felhívta magára a figyelmet. Az idényt végül tíz találattal fejezte be a Serie B-ben, és az Empoli góljainak is köszönhetően felkerült a legjobbak közé, Maccarone pedig a nyáron pályára lépett a U21-es Európa-bajnokságon az olasz korosztályos válogatottal. A zuhanyhíradó szerint több olasz élklub is érdeklődött iránta, a legkomolyabbnak az AS Roma ajánlata tűnt, de a csatár végül mégis Angliában kötött ki: a Middlesbrough nyolcmillió fontot fizetett ki érte.

Eleinte úgy tűnt, hogy Maccarone jobban nem is dönthetett volna: a második fordulóban, első hazaik találkozóján két gólt szerzett a Fulham ellen, a későbbiekben is jól ment neki a játék, nyolc mérkőzés alatt öt gólt ért el. Kihagyhatatlan volt a Boróból, és még az is felmerült, hogy ismét meghívót kapjon a válogatottba. Az utóbbi időben azonban már korántsincsen ilyen jó formában: utoljára a nyolcadik játéknapon volt eredményes a Premier League-ben, bár továbbra is tagja maradt a kezdő tizenegynek, képtelen volt a hálóba találni. A trénernek, Steve McClarennek december végén fogyott el a türelme: a Chelsea elleni meccsen már a szünetben lecserélte a csatárt, aki az azóta lejátszott három találkozón csak a kispadon kapott helyet, egyszer be sem állt, két alkalommal pedig csak az utolsó percekben cserélték be.

Újra gólt lőtt a leedsi csodagyerek/sport/focivilag/20021228ujra.html

McClaren azért is mellőzhette Maccaronét, mert a Middlesbrough többi támadója, Alen Boksic, Németh Szilárd és Joseph-Desiré Job is jól és eredményesen futballozott. Maccarone azonban természetesen elégedetlen azzal, hogy csak a cserék között számítanak rá, és állítása szerint - ha a helyzet nem változik - akkor hamarosan elhagyhatja a klubot. A hírek szerint az Internazionale és a Juventus is figyelemmel kíséri az eseményeket, mindketten szívesen megszereznék a csatárt, sőt, a focista szerint a Barcelona is érdeklődik iránta. Maccarone ügynöke, Paolo Fabbri valamivel reálisabban látja védence lehetőségeit. "Mind a két olasz klubbal rendszeresen tárgyalni szoktam, és bár tetmészetesen szemmel tartják Maccaronét, nem hiszem, hogy jelenleg komolyan érdekelné őket a csatár. Massimo küzdeni fog a kezdő tizenegybe kerülésért, ám ha ez január végéig sem sikerül neki, akkor meglátjuk, mit tehetünk" - jelentette ki a menedzser.