Vágólapra másolva!
"Menedzser vagyok, semmi más nem akarok lenni. Nem érdekel a szakosztály-igazgatói poszt vagy egy hely az Anfield Road-i igazgatótanácsban" - jelentette ki Gerard Houllier, a Liverpool francia menedzsere. A kijelentés előzménye, hogy a napokban olyan híresztelések kaptak szárnyra, miszerint felfelé "buktatnák" a súlyos válságba került Vörösök szakvezetőjét.

Houllier-nek semmi kedve sincs átadni helyét a Liverpool kispadján David O'Learynek, a Leeds korábbi vagy Martin O'Neillnek, a Celtic Glasgow jelenlegi menedzserének, annak a két szakembernek, akinek a neve felmerült lehetséges utódként.

Houllier, aki bő egy évvel ezelőtt életmentő szívoperáción esett át, saját elmondása szerint "fittebb, mint valaha". "Remekül érzem magam, sokkal jobban, mint a szívműtétem előtt. Eszem ágában sincs felfelé bukni, inkább rúgjanak ki, csak ne léptessenek elő" - nyilatkozta Houllier a Sky Sportsnak. Houllier szerint a Liverpool sürgős erősítésre szorul, leginkább egy vagy két szélső kellene a csapatba.

Liverpool Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27020

A menedzsert sokan és sokat támadták a közelmúltban óvatos, az ellentámadásokra építő taktikája miatt. "Érdekes, amikor az első helyen álltunk, néhány héttel ezelőtt, senki sem kritizálta a taktikámat. Nem igaz, hogy én vagyok a világ legrosszabb menedzsere, mint ahogy az sem igaz, hogy a győzelmek idején én voltam a legjobb. Egy taktika akkor helyes, ha győzünk. Ha viszont kikapunk, akkor semmi sem jó."

A Liverpool a hét végén megszakította tíz meccsen át tartó nyeretlenségi sorozatát, amikor kiverte a Manchester City együttesét az FA-kupából.

Ch. Gáll András