Vágólapra másolva!
Csütörtök délután a népligeti edzőközpontban a Ferencváros őszi bajnok labdarúgócsapata is megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. Garami József ifistákkal "felduzzasztotta" a keretet, a szakvezető összesen huszonöt játékosnak vezényelte az idei első tréninget.

Rögtön az első gyakorlás előtt "tetőfokára hágott a hangulat", hiszen a zseniális szakmai meglátásairól és olykor a feledékenységéről is közismert Garami József szakmai igazgató - az eredeti tervekkel ellentétben - nem a csapat buszára szállt fel, hanem kiautózott a Népligetbe, ahonnét telefonon hívta a többieket, miért nem jönnek már, mire azok jelezték, eddig éppen a mestert várták. Percekkel később aztán létrejött a "családegyesítés", s Garami József és segítője, Pölöskei Gábor huszonöt játékosnak vezényelhetett tréninget.

Az edzésen a stuttgarti kupameccs óta sérült Dragóner Attila és a korábban térdét fájlaló Lipcsei Péter könnyített munkát végzett. Az egyetlen hiányzó a súlyos térdműtéten átesett, ezáltal csak februárban hadra fogható Károlyi Sándor volt. A szakmai stáb az első edzésre négy fiatal játékost is a kerethez hívott, Somorjai Tamás mellett Varga Zoltán, Huszti Szabolcs és Halgas Tibor is Tököliékkel gyakorolt.

A Fradi ezen a héten egy, a jövő héten viszont már napi két edzéssel készül a tavaszi rajtra, no meg a jövő hét végi dunaújvárosi teremtornára. Az említett újvárosi fellépés után a zöld-fehérek - akárcsak tavaly - a ciprusi Larnacára utaznak edzőtáborozni, ahol január 21-től 31-ig tart az első turnus, majd február 7. és 18. között ismét ugyanitt készülhet a Garami-legénység a bajnoki folytatásra, ami az idehaza legnagyobb derbinek számító Ferencváros-Újpest rangadóval rajtol március elsején.

Tököli a világ tizedik legeredményesebbje/sport/magyarfoci/20030104tokoli.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.html

Az Üllői úton eközben az együttes három frontemberének - Lipcsei Péter, Dragóner Attila és Gera Zoltán - a válaszára várnak: a klub több ajánlatot is tett nekik a nyáron lejáró szerződésük meghosszabbítására. Érthető az előrelátás a zöld-fehér vezetők részéről, ugyanis mindhárom labdarúgónak akadnak külföldi ajánlatai: Lipcseit például Belgiumba hívják, míg Gerát a török Galatasaray csábítja. Márpedig ha a kulcsemberek nem írnak alá, a Fradi lényegesen kevesebb pénzhez juthat az eladásukból nyáron.

Bánki József