Vágólapra másolva!
Szanyó Károly az őszi szezonban remek teljesítményt nyújtott Győrben, s lehet, elhagyja a zöld-fehér klubot. A középpályás ugyanis egy hete azzal a kéréssel fordult Tarsoly Csaba tulajdonoshoz, hogy ha lehet, engedjék el, mert külföldi ajánlata van. Tarsoly rábólintott az igényre, ám azóta konkrét megkeresés nem érkezett az ETO-hoz, noha Szanyó menedzsere spanyol kérőket is említett a győri vezetőknek. A kapus Molnár Levente, a védő Lakos Pál, a középpályás Mracskó Mihály és a csatár Robert Semenik viszont már nem tartozik a kerethez.

A nagy havazás a győri futballcsapat felkészülését is nehezíti, amit híven jelez, hogy például az egy hete szakmai ügyvezetőnek kinevezett Varga Zoltán két napig a közlekedési viszonyok miatt nem tudott megjelenni az együttes edzésein. Persze ettől még a letakarított műfüves pályán és a teremben bőszen rótták a köröket a győri focisták.

Tavasszal közülük talán Szanyó Károly nyújtotta a legjobb teljesítményt, aki meglehet, elhagyja a klubot. A középpályás jelenleg még együtt készül a többiekkel, ám egy hete megkérte Tarsoly Csaba tulajdonost, hogy engedje el külföldre, ugyanis több ajánlata is van. Azóta a győri futballklubot még senki nem kereste meg hivatalosan Szanyó ügyében, s így nem elképzelhetetlen, hogy a játékos nem igazol Spanyolországba (a menedzsere ugyanis ezt állította), hanem tavasszal is a Rába-partiakat fogja erősíteni.

A kapus Molnár Levente, a védő Lakos Pál, a középpályás Mracskó Mihály és a csatár Robert Semenik viszont már nem tartozik a kerethez. Mracskó nem lepődött meg a döntésen, elmondása szerint számított erre, s a békés válást jelzi, hogy Tarsoly Csaba tulajdonos búcsúmeccset is szeretne szervezni az egykori válogatott labdarúgónak, mi több, a későbbiekben szívesen alkalmazná az ETO utánpótlásedzőjeként. Molnár távozásában szerepe volt annak is, hogy Sebők Zsolt végig remekül védett.

Az igazi meglepetést az "ősgyőrinek" számító Lakos és Semenik esete jelenti, elvégre a honi mezőnyben két, jó képességű labdarúgóról mondott le a győri klub. Semeniknek azért kell mennie, mert ősszel sokat volt sérült, s bár képzettsége átlagon felüli, a jelek szerint a rutinos futballista már csak levezetni érkezett a Rába-parti együtteshez. Lakosnak viszont a szerződése miatt kellett csomagolnia, ugyanis információnk szerint írásos megállapodása a többiekéhez képest komoly terhet jelentett az egyesületnek, ráadásul a hosszú hajú labdarúgó nem is mindig tudott bekerülni az ETO kezdőcsapatába. Lakos és Semenik persze nem hagyja annyiban a dolgot, nem szeretnének lemondani a szerződésben rögzített pénzükről, ezért további tárgyalásokat folytatnak a győri elöljárókkal, s amennyiben ez nem vezet eredményre, nem kizárt, hogy jogi útra terelik az ügyet.

Bánki József