Vágólapra másolva!
Mint azt a napokban az újpesti vezetők jelezték, a klub nehéz anyagi helyzete miatt elképzelhető, hogy egy, maximum két kulcsjátékost kénytelenek eladni, mert ez által pénzhez jutna a lila-fehér együttes. Az egyik nagy fogás Tokody Tibor szerződése lehet, aki a cseh Sparta Praha csábít.

Kovács Zoltán és Horváth Ferenc távozása a jelenlegi átigazolási szabályok szerint kizárt, mivel mindketten nyáron váltottak klubot, így aztán a Megyeri úton főként Radek Sloncik és Tokody Tibor eladásáról beszélnek. Utóbbival például - egyelőre csak a menedzserén keresztül - az a cseh Sparta Praha vette fel a kapcsolatot, ahonnét a violák éppen Sloncikot szerződtették. Bár a prágai egyesület honlapján pillanatnyilag nem szerepel Tokody megvásárlásának a híre, az egyszeres válogatott futballista, érdeklődésünkre megerősítette a megkeresés tényét.

Tokody indul az önkormányzati választásokon/sport/magyarfoci/20021011tokody.htmlSparta Prahahttp://www.sparta.czHajrá lilák, hajrá Újpesthttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30889

- Mikor merült fel az esetleges prágai szerződése?
- Jó néhány hete a menedzserem jelezte, hogy a cseh bajnok szívesen szerződtetne. A Sparta vezetőivel még nem beszéltem, ám úgy tudom, továbbra is szeretnének leigazolni.

- Az újpesti vezetők, a jelenlegi nehéz anyagi helyzetre való tekintettel, könnyen elengednék?
- Azt hiszem igen, mivel az őszi idényem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, ráadásul a távozásommal a klub pénzügyi gondjain is enyhíthetnék.

- Ezek szerint szívesen útra kelne Prágába?
- Ezt kár lenne tagadnom.

- A szerződés időtartamáról is esett már szó?
- A Sparta Praha nagyhírű és népszerű csapat Csehországban, de a tervek szerint csak fél évig szerepelnék náluk, utána a Bundesliga felé venném az irányt. Persze egyelőre a prágai szerződésem sem biztos, ám előbb-utóbb szeretnék egy német első osztályú klubhoz szerződni.

- Csalódna, amennyiben most nem jönne össze a csehországi szerződés?
- Igen, csalódnék, de elkeseredett nem lennék. Köztudott, hogy minden magyar futballista vágya a külföldi szerződés, ezért jó lenne minél előbb kipróbálni magam a profi világban. Ugyanakkor bánatos azért sem lennék, ha ez télen nem jönne össze, mert nekem az Újpest szívügyem, azaz, lila-fehérben futballozni számomra mindenkor különleges élmény. A lényeg, hogy ne sérüljek meg, minél előbb formába lendüljek, ez által a további válogatott fellépések is lehetővé válnának számomra. Ezek után pedig a külföldi szerződés is konkrétabbá válhat.

Bánki József