Vágólapra másolva!
A héten beindult a nagyüzem a legjelentősebb európai pontvadászatokban, csak a Bundesliga alussza még mindig téli álmát. Heti álomcsapatunkba azonban nem csak az angol, a francia, az olasz és a spanyol pontvadászatból kerültek be játékosok, hanem Görögországból, Portugáliából és Dél-Amerikából is.
Sebastian Frey (francia, AC Parma): A pármai együttes a Piacenza ellen idegenben szerzett pontot a hét végén, de ezért „kezet csókolhatnak” kapusuknak, a francia Freynek, aki valami egészen elképesztő védést mutatott be a második félidőben. A hálóőr már elindult az egyik sarok felé egy lövésre, amikor a labda megpattant, és az ellenkező irányba tartott, ám Frey valóságos piruettet bemutatva visszavetődött, és kiütötte a bőrt még a gólvonal előtt.
Dominique Arribagé (francia, Stade Rennes): A breton gárda a pocsék szezonkezdet után összekapta magát, és a legutóbbi öt bajnokiját mind megnyerte. A Guingamp elleni derbin, a hét végén 2-1-re nyert a gárda, és a mindent eldöntő találatot a csapat jobbhátvédje, Arribagé szerezte, akinek ez már a harmadik gólja volt az idény során - és mindegyik győzelmet ért.William Gallas (angol, Chelsea FC): A londoni együttesnek egy rosszabb sorozatot sikerült lezárnia a Charlton Athletic legyőzősével, hiszen a Kékek ezt megelőzően három mérkőzésen keresztül nyeretlenek voltak. A fővárosi rivális elleni diadalból a védők is kivették a részüket, a középső hátvéd, Gallas a csapat második találatát szerezte.Antonio Soldevilla (spanyol, RCD Espanyol): A barcelonai klub szerepléséről mindent elárul, hogy már a harmadik tréner ül a kispadján ebben a szezonban, de az Espanyol a hét végén sima győzelmet aratott a Racing Santander. A mérkőzés legjobbja a hazaiak középhátvédje, Soldevilla volt, aki amellett, hogy a védelem oszlopa, még gólt is szerzett - ez volt az első találata az élvonalban pályafutása során.Niclas Jensen (dán, Manchester City): A Leeds United egy három mérkőzésből álló győzelmi sorozat után kapott ki a Manchester Citytől, és a manchesteriek győztes találata a hét vége talán legszebb gólja volt Angliában. A csapat dán balhátvédje, Niclas Jensen mintegy 25 méterről, kapásból vette be a vendégek kapuját, és ezzel a saját helyét is megerősítette a kezdő tizenegyben.
Costinha (portugál, FC Porto): A Sárkányok tovább folytatták menetelésüket a portugál pontvadászatban, és sorozatban nyolcadik mérkőzésüket nyerték meg, pedig ezúttal nem volt könnyű ellenfelük: a címvédő Sporting Lisboával játszottak. A Porto győzelmét csapat középpályása, Costinha biztosította be, aki azonban nem csak a gólja miatt volt a mezőny legjobb játékosa.Vaszilisz Lakisz (görög, AEK Athén): A hellén pontvadászatban a hét végén a Panathinaikosz-Olympiakosz derbi volt a fő beszédtéma, ami mellett az AEK Athén 6-0-s győzelme a Panahaiki Patrasz ellen valósággal eltörpült. Pedig a fővárosi együttes középpályása, Lakisz nem akármilyen teljesítményt nyújtott, hiszen a szünet után röpke húsz perc alatt mesterhármast vágott.Antonio Conte (olasz, Juventus): A torinói együttes nagy öregjét továbbra sem lehet elérni. Noha az elmúlt években szinte mindig úgy tűnt, hogy Conte kiszorul a kezdő tizenegyből a Zebráknál, sérülések is kínozták, de a középpályás minden alkalommal visszaverekszi magát a csapatba. Most a Reggina ellen a mezőny legjobbja volt, ráadásul ő szerezte a Juve vezető találatát.Joe Cole (angol, West Ham United): A Kalapácsosok elkeseredetten küzdenek a kiesés ellen, de sehogyan sem tudnak győzni, immár 13 mérkőzés óta nyeretlenek. Pedig a Newcastle elleni találkozón a hét végén közel álltak a diadalhoz, és a 21 esztendősen csapatkapitánnyá választott középpályás, Joe Cole kilencven percen keresztül robotolt, hajtott, és gólt is szerzett.
Robbie Keane (ír, Tottenham Hotspur): A londoni együttes parádés meccset vívott az Everton ellen, és egyértelműen csatárának, Keane-nek köszönhette a három pont megszerzését. Az ír támadó ugyanis mesterhármast vágott, és ezzel kilencre növelte találatainak számát a szezonban - a Spursnél pedig egyáltalán nem bánják, hogy hétmillió fontot fizettek érte a Leedsnek.Dagoberto (brazil, Atlético Paranaense): Dél-Amerikában jelenleg is zajlik a húsz éven aluliak kontinensbajnoksága, amelyben egyelőre csak a brazil válogatott biztosította be továbbjutását a második körbe. A selecao mind a négy meccsét megnyerte, ráadásul ontja a gólokat, és különösen a fura nevű Dagobertónak megy remekül a játék, hiszen ő a múlt héten háromszor volt eredményes.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)