Vágólapra másolva!
Rovatunkban igyekszünk napi rendszerességgel összefoglalni a labdarúgó játékospiac legfontosabb történéseit: kit igazoltak le, ki iránt érdeklődnek, kire nem tartanak igényt Európa és a világ élklubjai. Ki megy ma? Hírek és pletykák egy cikkben.

Egynapos szünet után ismét beindult a játékospiac a topligákban, az elit európai bajnokságokban szereplő együttesek közül több is üzletet kötött az elmúlt 24 órában.

A Spanyolországban a kiesés ellen küzdő Recreativo Huelva például a brazil Cruzeiro támadóját, Joaozinhót vette kölcsön a szezon hátra lévő részéig, abban bízva, hogy a futballista góljai hozzásegíthetik a bennmaradáshoz a gárdát.

A Paris Saint-Germain a tunéziai Szalim Ben Asur után újabb feleslegesnek vélt focistától szabadult meg egy időre, a csatár Laurent Leroy-t ugyancsak az ES Troyes-nak adták kölcsön.

Franciaországnál maradva, a listavezető OG Nice leigazolta a CS Sedan támadóját, Cédric Mionnet-t, aki másfél évvel ezelőtti súlyos térdsérüléséből felépülve nem tudta visszaverekedni magát a kezdő tizenegybe a Vaddisznóknál.

A Middlesbrough-tól egy ember távozott, egy focista viszont érkezett a klubhoz: a Boro eladta Dean Windasst a másodosztályban a feljutásért küzdő Sheffield Unitednek, viszont kölcsönbe megszerezte az ugyancsak másodosztályú Coventry City középpályását, John Eustace-t.

A Fenerbahce izraeli sztárjáról, Haim Revivóról pedig kiderült, hogy a Hamburger SV-t valóban csak indokként használta fel arra, hogy elhagyja a klubot, és az ősi rivális Galatasarayhoz írjon alá.

Tárgyalásokban sem volt hiány csütörtökön: Szerhij Rebrov például mindenben megegyezett a Fulhammel, és így már csak az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálat van hátra a szerződés aláírása előtt.

Ki a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36550

A Sunderland mestere, Howard Wilkinson kijelentette, hogy maximálisan elégedett a próbajátékon szereplő japán Toda Kazujoki teljesítményével, és mindent meg fog tenni megszerzése érdekében.

A Fiorentina nyári csődje óta klub nélküli olasz védő, Moreno Torricelli iránt több egyesület is érdeklődik: a Como, a Torino és a Venezia is vinné, de a hírek szerint a játékos az Espanyol ajánlatát tartja a legvonzóbbnak.

A Celta Vigo viszont megvált egy játékosától: a nyáron igazolt argentin Eduardo Coudet a szezon végéig kölcsönbe visszatért korábbi csapatához, a River Plate-hez.

A Kaiserslautern az SC Bastia amerikai védőjével, Greg Vanney-val tárgyal.

A nap legfontosabb eseménye azonban egy meghiúsult transzfer volt: noha teljesen biztosnak tűnt, hogy Robbie Fowler a Leeds Unitedből a Manchester Citybe igazol, a csatár az utolsó pillanatban mégis visszakozott, és úgy döntött, hogy nem vált klubot. Mindez egyben azt jelenti, hogy a Leedsnek nincsen pénze a brazil Kléberson leigazolására, akit pedig Terry Venables mester nagyon szeretett volna megszerezni.