Vágólapra másolva!
Habár a Como tökutolsó a Serie A tabelláján, az olasz klub vezetői mindent megtesznek, hogy kiharcolják a bennmaradást. Nem lesz könnyű dolguk, de talán Rivaldo segíthet rajtuk.

Persze nem a brazil világbajnok "őrült meg", és hagyta el a listavezetőt az utolsó kedvéért, hanem egy olasz tehetséggel bővült a comóiak kerete, akit a talján szakemberek csak az "olasz Rivaldóként" emlegetnek. A Bari huszonegy esztendős játékosa, Luigi Anaclerio az idény végéig fogja az ősszel még győzelem nélkül álló s a Serie A-ban mindössze hat döntetlent begyűjtő Comót erősíteni.

Rivaldo kirúgná Van Gaalt/sport/focivilag/20021219rivaldo.htmlA Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030118aserie.html

S ha már a Comónál tartunk: az újonc kiscsapat szombaton Piacenzában fogja vendégül látni a Romát. A gárda azért nem játszhat a saját stadionjában, mert december 18-án az Udinese elleni mérkőzésen a hazai szurkolók a második félidőben többször megpróbáltak bejutni a játéktérre, ezért a bíró a 67. percben rövid szünetet rendelt el, majd - mivel nem csillapodtak a kedélyek - a 81. percben, 1-0-s vendégvezetésnél lefújta a találkozót.

A szövetség fegyelmi bizottsága január 10-én négy mérkőzésre betiltotta a comói pályát és 2-0-s gólkülönbséggel a vendégeknek adta a három pontot. A Como azóta már egyszer játszott semleges pályán, Reggio Emiliában, ahol 1-1-es döntetlent ért el az Atalanta ellen. A további két "hazai" találkozó helyszíne még kérdéses.

Juha Pál